Volledig scherm
PREMIUM
Aanlijnen in het bos, luidt het credo. Je weet immers maar nooit hoe een hond een haas vangt. © Jeroen Roth

Welke van deze drie soorten hondenbezitters ben jij?

boswachterscolumnAls de boswachter niet in functie is, hoort hij weleens wat. Bij de dierenarts bijvoorbeeld van een hondenbezitter met eigen regels.

Soort 1

Hondenbezitters in het bos kun je grofweg opdelen in drie categorieën. De eerste groep zijn respectvolle hondenbezitters. Zij houden zich netjes aan de geldende openstellingsregels. Ze genieten van hun wandeling en worden doorgaans vriendelijk bejegend door andere wandelaars. Soms zien ze een eekhoorn het pad over huppelen of een soezende ree in de zon. Deze dieren weten dat een aangelijnde hond geen gevaar is.

 1. BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 2. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom