Kat Luna is door vuurwerk verminkt geraakt in Bergen op Zoom
Volledig scherm
Kat Luna is door vuurwerk verminkt geraakt in Bergen op Zoom © Hisham Fahmy/Facebook

Weerloze kat Luna verminkt door vuurwerk, radeloze eigenaar looft beloning uit

Update Beloning 2000 euroBERGEN OP ZOOM - "Krankzinnig. Hoe kunnen mensen zo harteloos zijn om een onschuldig beestje aan te vallen met vuurwerk." Kat Luna is in de loop naar de jaarwisseling gewond geraakt door vuurwerk. Eigenaar Hisham Fahmy uit Bergen op Zoom is op zoek naar de dader en looft 2000 euro uit voor de gouden tip, zijn bericht werd al meer dan 2000 keer gedeeld.

Quote

Het is echt dé buurtkat. Alle buren zijn gek op hem.

Hisham Fahmy

Luna is een graag geziene kat op de Bergse Plaat. "Het is echt dé buurtkat. Alle buren zijn gek op hem. Als er een deur open staat gaat hij ook gewoon naar binnen, iedereen kent hem wel."

De vijfjarige kat gaat wel vaker de hort op, maar op 30 december hadden Fahmy en zijn familie Luna de hele dag nog niet gezien. "Luna bleef maar weg." 

's Avonds klopte de buurman aan, het beestje zat in zijn woning in een hoekje met een grote jaap op zijn zij. Fahmy: "De wond was al opgedroogd, dus het moet ergens tussen 29 en 30 december gebeurd zijn."

Operatie 

Die avond kwam de dierenarts langs, maar het beestje had te veel pijn om vervoerd te worden. Die avond kreeg het pijnstillers, op oudejaarsdag werd hij geopereerd. Veel huid moest worden weggehaald. Ondertussen is de kat weer thuis na een operatie. Een groot stuk huid is het dier kwijt, en het is nog maar de vraag of alles goed herstelt. 

"Het gaat nu iets beter met Luna. Hij eet en drinkt gelukkig weer en heeft vandaag zijn eerste nacontrole gehad. Het zag er op zich goed uit, op een paar rode plekken na: daar is nog altijd kans dat de bloedtoevoer niet op orde is, dat de huid daar gaat afsterven. Dan zitten we met een groter probleem."

Kat Luna moest een operatie ondergaan vanwege de verwondingen
Volledig scherm
Kat Luna moest een operatie ondergaan vanwege de verwondingen © Hisham Fahmy/Facebook

Fahmy is geschokt en ontdaan door het hele gebeuren. "Iemand heeft gewoon moedwillig vuurwerk naar hem gegooid, of zelfs vastgebonden aan de kat."

Beloning

Quote

Deze misdaad kan niet ongestraft blijven

Hisham Fahmy

De eigenaar is erop gebrand de dader of daders te vinden en looft een beloning uit voor de gouden tip. In eerste instantie loofde hij duizend euro uit voor de gouden tip, maar een dinsdagavond verdubbelde hij het bedrag. Tweeduizend euro heeft hij over voor de tip die leidt naar degene die dit op zijn geweten heeft. "Ik zet alles op alles om de dader te berechten. Deze misdaad kan niet ongestraft blijven." Zijn beide buren hebben het bedrag aangevuld.

Een idee over de mogelijke daders heeft hij al wel: "Ik geloof niet dat het één persoon is. Hier op de Plaat zijn meerdere groepjes kinderen van ongeveer 13 jaar die al dagenlang vuurwerk afsteken, er is een kans dat zij er iets mee te maken hebben gehad."

Jaarwisseling

"We hebben een sobere jaarwisseling gehad. We hebben binnen gezeten met de beesten, we hebben nog een kat. Bij de harde knallen trekt Luna steeds weg." Fahmy heeft twee jonge kinderen. Zijn zoon (2) snapt het nog niet, maar dochter van 3 was behoorlijk geschrokken. "De wond heeft ze niet gezien, maar ze ziet wel hoe hij nu is. Ze zegt tegen mij: ‘Het zijn heel slechte mensen die Luna au hebben gedaan’. Het heeft zeker effect op ze. En ook op mijn vrouw, we kijken nu heel anders naar vuurwerk. We hebben er totaal geen interesse meer in. Het vuurwerk dat tegenwoordig afgestoken wordt, dat is geen vuurwerk meer, dat zijn echt bommen."

Sociale media

Het bericht werd op Facebook al 2000 keer gedeeld. "Wij zijn overweldigd door alle lieve reacties, steun en aandacht. Mijn doel is informatie te krijgen", zegt Fahmy. "Wij hopen dat de dader(s) zo snel mogelijk gevonden worden of 'groot' genoeg zijn om zelf van zich te laten horen."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom