Lionsclub Woensdrecht Zuidkwartier zet jaarlijks een metershoge kerstboom in de hal van het gemeentehuis in Hoogerheide. Daarin kunnen mensen wensen hangen. De laatste details worden hier aangebracht door Jan-Peter Scheurwater, Henk Kielman en Hanco van den Anker.
Volledig scherm
Lionsclub Woensdrecht Zuidkwartier zet jaarlijks een metershoge kerstboom in de hal van het gemeentehuis in Hoogerheide. Daarin kunnen mensen wensen hangen. De laatste details worden hier aangebracht door Jan-Peter Scheurwater, Henk Kielman en Hanco van den Anker. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Weer wensen in grote kerstboom van de Lions

HOOGERHEIDE - In de ontvangsthal van het gemeentehuis in Hoogerheide staat in deze feestmaand weer een grote kerstboom van de Lionsclub Woensdrecht Zuidkwartier waarin inwoners een wens kunnen hangen.

Quote

De wensen zijn vooral bedoeld voor inwoners die een vervelende tijd achter de rug hebben

Hanco van den Akker, Lionsclub Woensdrecht Zuidkwartier

Dinsdagavond waren vier leden in de weer om de boom te versieren. Ernaast liggen kerstklokken te vinden waarop inwoners van de gemeente Woensdrecht een wens kunnen schrijven en in de boom mogen hangen. De persoonlijke gegevens gaan op een apart formulier in een containerbus zodat de privacy is gegarandeerd. 

,,De wensen zijn vooral bedoeld voor inwoners die een vervelende tijd achter de rug hebben of voor mensen die zich onbaatzuchtig voor een ander inzetten", vertelt Hanco van den Akker van de commissie Wensboom van de Lions.

Dagjes uit

Hij zegt dat er elk jaar meer dan dertig wensen in de boom worden gehangen. ,,Vorig jaar waren dat er 32 waarvan we er 18 hebben kunnen vervullen. Het gaat dan vooral om dagjes uit voor mensen die dat eens nodig hebben, een flinke bos bloemen of een etentje voor een vrijwilliger of een groepje vrijwilligers", geeft hij als voorbeeld. ,,Voor ons moet de wens natuurlijk wel uitvoerbaar en betaalbaar zijn.”

Om de wensen te kunnen bekostigen, verkoopt de club chocoladeletters en kerststollen. ,,En restaurant Non Plus Ultra in Woensdrecht biedt elk jaar weer een aantal etentjes aan.”

Beoordeling

De wensboom staat er tot en met vrijdag 3 januari. De week erop gaat de commissie aan de slag om alle wensen te beoordelen. ,,We hopen eind januari klaar te zijn met de beoordeling en zullen we de nodige wensen gaan vervullen.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom