Volledig scherm
Archieffoto: een eerdere brand in Steenbergen-Zuid. © Christian Traets / MaRic Media

Weer twee autobranden in Steenbergen-Zuid

STEENBERGEN - In Steenbergen-Zuid was het afgelopen nacht weer raak. Er brak brand uit in een auto in de Vlierstraat. De brand sloeg naar een andere auto, die van hetzelfde gezin was. ,,De branden moeten gewoon stoppen", aldus burgemeester Ruud van den Belt. 

Al anderhalf jaar worden de bewoners van Steenbergen-Zuid regelmatig opgeschrikt door vernielingen en branden. ,,Het is diep en diep triest", vertelt burgemeester Ruud van den Belt. ,,Ik ben langs geweest bij het getroffen gezin en de impact op de bewoners is groot.”  

Verschillende maatregelen

Om de dader te pakken, heeft de gemeente al verschillende maatregelen genomen. ,,We zijn bezig om alle donkere plaatsen van lantaarnpalen te voorzien. Er zijn preventieteams die patrouilleren, dat doen zij ook 's nachts. Ook de politie observeert veel. Ik wil vragen of de dader zich meldt, dan kunnen we samen tot een oplossing komen. Deze situatie is namelijk voor iedereen slecht”, aldus van den Belt.  

Van den Belt geeft aan nog extra maatregelen te willen nemen. ,,Ik heb al telefonisch overleg gehad met de politiechef. We gaan ook zo snel mogelijk aan tafel met de officier van justitie. Dan gaan we kijken welke maatregelen we nog kunnen nemen. De branden moeten gewoon stoppen.” 

  1. MusiCompany zet een krachtige musical neer
    PREMIUM
    RECENSIE

    MusiCompa­ny zet een krachtige musical neer

    BERGEN OP ZOOM - The MusiCompany gooit het over een andere boeg. De musical ‘How to succeed’ waarmee de groep mee voor de dag komt is uit 1961. Aan de hand van een zelfhulpboek wordt de lezer uitgelegd hoe je stapsgewijs zelfstandig je loopbaan kunt uitstippelen. Hoogst actueel dus, want ook nu hebben veel mensen het over carrière maken en de top bereiken. En dat daarvoor de trukendoos open moet, begrijpt iedereen en dat maakt deze musical zo aardig.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom