Volledig scherm
Archieffoto: een eerdere brand in Steenbergen-Zuid. © Christian Traets / MaRic Media

Weer twee autobranden in Steenbergen-Zuid

STEENBERGEN - In Steenbergen-Zuid was het afgelopen nacht weer raak. Er brak brand uit in een auto in de Vlierstraat. De brand sloeg naar een andere auto, die van hetzelfde gezin was. ,,De branden moeten gewoon stoppen", aldus burgemeester Ruud van den Belt. 

Al anderhalf jaar worden de bewoners van Steenbergen-Zuid regelmatig opgeschrikt door vernielingen en branden. ,,Het is diep en diep triest", vertelt burgemeester Ruud van den Belt. ,,Ik ben langs geweest bij het getroffen gezin en de impact op de bewoners is groot.”  

Verschillende maatregelen

Om de dader te pakken, heeft de gemeente al verschillende maatregelen genomen. ,,We zijn bezig om alle donkere plaatsen van lantaarnpalen te voorzien. Er zijn preventieteams die patrouilleren, dat doen zij ook 's nachts. Ook de politie observeert veel. Ik wil vragen of de dader zich meldt, dan kunnen we samen tot een oplossing komen. Deze situatie is namelijk voor iedereen slecht”, aldus van den Belt.  

Van den Belt geeft aan nog extra maatregelen te willen nemen. ,,Ik heb al telefonisch overleg gehad met de politiechef. We gaan ook zo snel mogelijk aan tafel met de officier van justitie. Dan gaan we kijken welke maatregelen we nog kunnen nemen. De branden moeten gewoon stoppen.” 

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom