Volledig scherm
Zwembad de Schelp © Peter van Trijen/pix4profs

Weer geen proefzwemmen in De Schelp, nog steeds legionella

BERGEN OP ZOOM - Er is nog steeds sprake van een legionellabesmetting in de douches van zwembad de Schelp. Dat meldt de gemeente. Daarom is er vandaag weer geen tweede proefzwemdag. Het is nu erg onzeker of het geteisterde zwembad nog voor het einde van dit jaar opengaat.

,,We hebben gisteren de uitslagen binnengekregen en toen bleek dat in een van de groepsdouches nog steeds legionella aanwezig is. Dus de geplande proefzwemdag kan vandaag helaas niet door gaan", zegt een woordvoerder van de gemeente. 

Veiligheid

,,We nemen het zekere voor het onzekere. We willen niet hebben dat er mensen ziek worden. Op woensdag 27 november werd een eerste proefzwemdag gehouden, met een kleine groep geselecteerde zwemmers. In het kader van het proefzwemmen is het noodzakelijk dat de zwemmers zich voorafgaand aan het zwemmen douchen omdat anders geen representatief beeld kan worden gekregen van de effecten tussen zwemmers en het zwemwater. Dat douchen heeft niet tot ziektegevallen geleid, verzekert de gemeentewoordvoerder

Vorige week ook al 

Een week geleden meldde de gemeente de besmetting. Dat had tot gevolg dat een tweede proefzwemdag die dat weekend gepland stond, verplaatst werd. ,,Het wordt steeds moeilijker om voor het einde van dit jaar open te gaan”. 

Na een langdurige miljoenenrenovatie moest De Schelp op 13 oktober gesloten worden wegens een slecht binnenklimaat. Naar de oorzaak wordt nog gezocht.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom