Bart van der Veen (met vlag) en Jim Raaijmakers roepen inwoners van de gemeente Woensdrecht ook dit jaar weer op om op 24 oktober, aanstaande zondag, de Canadese vlag uit te hangen om de bevrijders te eren en de Slag om Woensdrecht te herdenken.
Volledig scherm
Bart van der Veen (met vlag) en Jim Raaijmakers roepen inwoners van de gemeente Woensdrecht ook dit jaar weer op om op 24 oktober, aanstaande zondag, de Canadese vlag uit te hangen om de bevrijders te eren en de Slag om Woensdrecht te herdenken. © archieffoto Marina Popova/Pix4Profs

Weer actie met Canadese vlaggen: ‘Slag om Woensdrecht levend houden’

WOENSDRECHT - Met de oproep om in de hele gemeente Canadese vlaggen op te hangen hopen Bart van der Veen en Jim Raaijmakers op zondag 24 oktober, de dag in 1944 waarop Woensdrecht werd bevrijd, de Slag om Woensdrecht levend te houden.

 1. Van ‘optredens’ voor familie tot regisseur bij grote gezelschappen: ‘Jongeren moeten kunnen spelen’
  PREMIUM
  Interview Jan Dua

  Van ‘optredens’ voor familie tot regisseur bij grote gezelschap­pen: ‘Jongeren moeten kunnen spelen’

  BERGEN OP ZOOM - Als jochie zette Jan Dua zijn eerste stappen in de Bergse toneelwereld. Hij was medeoprichter van een theatergroep en groeide uit tot regisseur. Net klaar met ‘All Shook Up’ van The MusiCompany staat volgende week Toneelvereniging Première met ‘Peer’ op de planken. ,,Ik wil dat mijn publiek meegezogen wordt in het verhaal.”
 1. Surpriseloop zonder Sinterklaas en uitslagen

  Surprise­loop zonder Sinter­klaas en uitslagen

  HALSTEREN - De Surpriseloop van atletiekvereniging Olympia was dit jaar anders dan anders. Geen Sinterklaas die het startschot loste, geen pieten aan de start en geen winnaars. ,,We hadden dit jaar wat handjes tekort in de organisatie”, zegt voorzitter Robin Jonkers. ,,Maar we wilden de wedstrijd ook niet skippen. Dus hebben we het wat kleinschaliger aangepakt.” Door corona heeft de vereniging wat leden verloren en de werkgroep die normaal gesproken de Surpriseloop organiseert is gestopt. Voor Olympia was het daarom noodzakelijk even pas op de plaats te maken. ,,Daarom is het geen wedstrijd, maar meer een sportieve zondag”, verduidelijkt de voorzitter. ,,Maar volgend jaar willen we een nieuwe werkgroep formeren en dan twee officiële wedstrijden organiseren: de Oranjeloop en de Surpriseloop.” De Surpriseloop vanaf het parkeerterrein bij Monkey Town in Halsteren trok ondanks het druilerige weer en de geminimaliseerde editie toch nog ongeveer veertig deelnemers.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom