Joke Storm (links) overhandigt namens de werkgroep Centrumring Zuid 200 brieven van buurtbewoners aan burgemeester Frank Petter (midden) en wethouder Veiligheid Andrew Harijgens (rechts).
Volledig scherm
Joke Storm (links) overhandigt namens de werkgroep Centrumring Zuid 200 brieven van buurtbewoners aan burgemeester Frank Petter (midden) en wethouder Veiligheid Andrew Harijgens (rechts). © Maarten Elst

‘We zijn het zat!’ Buurt schrijft 200 brieven naar gemeente Bergen op Zoom over gevaarlijk rijdende vrachtwagens

BERGEN OP ZOOM - Maar liefst 200 brieven overhandigden vier buurtbewoners van de werkgroep Centrumring Zuid aan burgemeester Frank Petter en wethouder Veiligheid Andrew Harijgens. Het dikke pakket papier verwoordt hun zorgen over het vrachtverkeer dat in de Bergse binnenstad blijft rijden, ondanks het verbod.

Quote

We zijn het zat en maken ons grote zorgen

buurtbewoners

Vrachtverkeer zonder bestemming in de Bergse binnenstad blijft nog altijd voor levensgevaarlijke situaties zorgen, zo merken de buurtbewoners op. ,,We zijn het zat en maken ons grote zorgen", stelt Joke Storm van de werkgroep terwijl ze het boek met 200 brieven overhandigt. ,,We hopen dat dit onze allerlaatste zet is, het vrachtverkeerverbod moet worden gehandhaafd."

‘Hoog opgepakt’

Burgemeester Petter deelt de mening van de werkgroep en roemt de betrokkenheid van de burgers. ,,Het gemeentebestuur heeft het probleem hoog opgepakt en behandelt het als prioriteit, getuige de extra raadsvergadering."

Quote

We kunnen de hemel op aarde niet beloven

Frank Petter, burgemeester

Petter vervolgt: ,,We gaan er als gemeente de schouders onder zetten, ondanks het bekende tekort aan politiekrachten. We kunnen de hemel op aarde niet beloven, er is nu eenmaal ook vrachtverkeer met bestemming in de binnenstad. De inzet en betrokkenheid zal er vanuit de gemeente zijn en we zullen onze bevindingen regelmatig met de buurtbewoners evalueren."

Ook wethouder Harijgens, die handhaving in zijn portefeuille heeft, weet dat er concrete acties op touw zijn gezet. ,,Er is contact geweest met Rijkswaterstaat over de borden bij de afritten op de A4 en A58, de eerste plekken waar je het vrachtverkeer op het juiste pad kan leiden. Afrit 27, vanuit Woensdrecht de eerste afslag na Philip Morris, wordt daarbij aangewezen als de afslag naar industrieterrein TNP. Ook zijn we in overleg met OM over cameratoezicht.”

Op dinsdag 10 maart volgt er een inloopavond voor de buurtbewoners in het gemeentehuis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom