Katja Kreukels (midden) schreef boek over haar vader Jo Kreukels die priester was. Een prachtige aanleiding voor een gesprek voor verslaggeefster Florence Imandt, want haar vader Ben Riesewijk was priester in Bergen op Zoom, voor én na zijn huwelijk. Ze troffen elkaar bij het Mariapaviljoen in Den Bosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Katja Kreukels (midden) schreef boek over haar vader Jo Kreukels die priester was. Een prachtige aanleiding voor een gesprek voor verslaggeefster Florence Imandt, want haar vader Ben Riesewijk was priester in Bergen op Zoom, voor én na zijn huwelijk. Ze troffen elkaar bij het Mariapaviljoen in Den Bosch. © Pix4Profs / Jan Stads

Wat betekent het als je vader priester was?
Deze dochters vertellen erover

Het gebeurde in de jaren zestig en zeventig in Nederland aan de lopende band: priesters die uittraden en trouwden, teleurgesteld als ze waren over het uitblijven van vernieuwing in de rk kerk. Katja Kreukels’ vader Jo was er zo eentje, maar pas op haar 18e lichtte hij haar in over zijn reli-verleden. Ze schreef later een boek over haar vader en de afkalvende katholieke wereld waarin hij hoe langer hoe meer worstelde met zijn herderlijke rol. Een interview met Katja wordt een levendig tweegesprek vol herkenning omdat ook de interviewster een vader had die priester was. ‘Ze konden nog geen ei bakken’.

 1. Gezondheidseffecten omwonenden onduidelijk; onderzoek naar CO2-afvang bij SUEZ moet beter

  Gezond­heids­ef­fec­ten omwonenden onduide­lijk; onderzoek naar CO2-af­vang bij SUEZ moet beter

  ROOSENDAAL - Het plan om CO2 en restwarmte van afvalverbrander SUEZ in Roosendaal te gebruiken in de glastuinbouw bij Dinteloord, is onvoldoende onderbouwd. Zo moeten er mogelijk buisleidingen voor worden aangelegd, maar is onduidelijk wat bijvoorbeeld een lekkage betekent voor de gezondheid van omwonenden. Dat zegt de Commissie voor de milieueffectrapportage (MER), die de provincie Brabant adviseert.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Een hypermoderne driewieler: is dit de nieuwste rage?
  Play

  Een hypermoder­ne driewieler: is dit de nieuwste rage?

 2. Grote heidebrand in natuurgebied in Schijf onder controle
  Play

  Grote heidebrand in natuurge­bied in Schijf onder controle