Volledig scherm
Op jacht naar een koopje op de braderie in Ossendrecht. De standhouders waren tevreden over de aanloop. De kermis telde minder bezoekers door het warme weer. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Warm weer zorgt voor minder volk op Ossendrechtse kermis

OSSENDRECHT - ,,Te zot of te bot”, riep kermisexploitant John Dauphin zondagmiddag op de braderie in Ossendrecht. Zijn draaimolen was maar half bezet met kinderen. Oorzaak is volgens hem het veel te warme weer.

,,De voorgaande weken viel een aantal kermissen in het water en nu is het weer veel te warm", verzuchtte hij. Op de braderie met 150 kramen was het redelijk druk en de standhouders waren tevreden. ,,Ik verkoop lekker", zei Jeanet Jaspers die met tweedehands boeken op de markt staat.

Dorstig weer

Quote

De voorgaande weken viel een aantal kermissen in het water en nu is het weer veel te warm

John Dauphin, Kermisexploitant

De horeca deed gistermiddag goede zaken met het dorstige weer. En dat was ook zaterdagavond het geval. De cafés waren afgeladen. Vooral café De Snor scoorde met gouwe ouwe- muziek, gedraaid door de Ossendrechtse dj De Kraai (Ludo van Oevelen). Van Oevelen stond gistermiddag in een promotiekraam van het buurtpreventieteam. Hij genoot nog na van de vorige avond. Op de braderie stonden opvallend veel Ossendrechtse clubs met een stand waaronder voetbalvereniging Odio en contactblad 't Loopke. ,,We proberen wat geld in te zamelen zodat we het maandblad uit kunnen blijven brengen", zei Betsy van Gorsel van 't Loopke.

Waterspelletjes

De Ossendrechtse brandweer was bezig met waterspelletjes voor de jeugd. ,,En ondertussen spreken we hun ouders aan in de hoop dat ze ons korps willen komen versterken", legde brandweerman Huite Posthuma uit. Van Oevelen, tevens lid van de stichting Buurtschappen Ossendrecht (SBO) keek gistermiddag terug op een mooi weekend. ,,De vrijdagavond was uitstekend met de kermisloop en gisteravond was het druk en gezellig in de cafés. Dat het dan vandaag een klein beetje minder druk is, kan de pret niet drukken."

Quote

De vrijdag­avond was uitstekend met de kermisloop en zaterdag­avond was het druk en gezellig in de cafés

Ludo van Oevelen

Vandaag en morgen is het nog kermis. Dauphin heeft er weinig vertrouwen in. ,,Vrijdagavond waren de kermisattracties goed bezet, maar zaterdag en zondag was het magertjes. Voor maandag en dinsdag verwacht ik door de hitte weinig klandizie. Normaal is Ossendrecht altijd een goed draaiende kermis."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom