De aangepaste optocht Kruisland in de Seimburg: De Retourkes “Hou ‘m staonde”.
Volledig scherm
De aangepaste optocht Kruisland in de Seimburg: De Retourkes “Hou ‘m staonde”. © Pix4profs/Iman Fase

‘Waarschijnlijk de grootste alternatieve optocht’ in Pompedurp

,,Dit is waarschijnlijk de grootste alternatieve optocht'', laat Prins Jurgen de Pompedurpers en Pompinnekes in Dorpshuis Siemburg weten. De Stichting Karnaval Kruisland had de optocht voor de categorieën Paren, Enkelingen, Kleine Groepen, Grote Groepen en de Kleine Wagens naar het Dorpshuis verplaatst.

De jurering van de Midden- en Grote wagens is zaterdag a.s. tijdens het wagentjes kijken bij BC de Begienurs. Vanaf 14.30, en 's avonds zelfs verlicht, zijn de wagens te zien achter Zaal Koch aan de Molenstraat in Kruisland. 

Zondagmiddag nam de Prins en zijn gevolg het defilé af van de zeventien deelnemende paren en groepen. Het motto; Hou 'm staonde! was al gelijk moeilijk voor de vele kleurige kerstbomen bij 'De Retourkes'. 

Tussen de dansende bomen liep een klein houthakkertje met een bijl die ze probeerde omver te hakken. Onder de groepen veel torens (van Pisa) die staande gehouden moesten worden. Zoals de wiebeltoren uit de 'Pompeymoon Quiz' van BC Kop & Go. Of die van 'De enne van ut Haontje' waarbij de Kleine Pompier er beter in slaagde dan Prins Jurgen om de toren in evenwicht te houden. 

Ook weten de 'strijdende' trommelaars in de boksring, inclusief ronde miss, bij 'W oorkus digt zich muzikaal staande te houden. De kleine wagen van BC de Smurfkes bleek helaas toch net iets te groot te zijn om het dorpshuis binnen te rijden. Gelukkig kon iedereen na afloop voor de deur van Siemburg de kleurige tractor bewonderen met de tekst: 'We houwe de boeren staonde'.

Paren en Enkelingen: 1. BC O Nee; 2. Opa Snor met Daniel; 3. BC Cruysland en 4. De Summies.
Kleine Groepen: 1. De enne van ut Haontje; 2. Dun Hoogstraotjes; 3. Luie Koala's; 4. BC Woest Aantrekkelijk,5. BC De Junioren.
Grote Groepen: 1. De Betsisters; 2. No'gene; 3. 'W oorkus digt; 4. De Retourkes; 5. De Pompeblaozers.
Kleine Wagens: 1. BC Kop & Go; 2. BC de Smurfkes; 3. De Leutbijltjes

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom