Volledig scherm
ANP

Waar komt het strand in Steenbergen?

STEENBERGEN - Het duurde even, maar eind januari moet bekend zijn waar inwoners van Steenbergen in de zomer lekker naar het strand kunnen gaan.

Het recreatieve stadsstrand is het winnende voorstel van leerlingen van 't Ravelijn tijdens het jaarlijkse jongerendebat eerder dit jaar. Ze wilden daarmee Steenbergen aan zee promoten. Ze kregen 2.500 euro voor de realisatie ervan en het college beloofde het strand datzelfde jaar nog aan te leggen.
Dat lukte niet. Er bleken nogal veel haken en ogen aan het strand te zitten. Zo leek het wethouder Cors Zijlmans het leukst om de initiatiefnemers zelf het plan te laten uitwerken, maar omdat zij midden in hun eindexamens zaten, lukte dat niet.

Ook de locatie die ze voor ogen hadden, lijkt niet haalbaar: bij het aquaduct ('Steenbergen aan Zee') over de A4. Daar geldt een zwemverbod vanwege het scheepvaartverkeer.

De uitwerking van het strand gebeurt nog steeds in samenwerking met 't Ravelijn.

Zodra de locatie bekend is, gaan de leerlingen en de gemeente aan de slag met het voorbereiden van de aanleg ervan. Vanaf dan moet het snel gaan. Volgens de planning moet het openingsfeest in mei plaatsvinden. Hoe het strand er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. De initiatiefnemers zagen zelf een ligweide voor zich, een volleybalveld en een horecagelegenheid op het terrein.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom