Volledig scherm
Bart Suijkerbuijk © Chris van Klinken / hetfotoburo

VVD Steenbergen baalt van verloren zetel door opstappen Bart Suijkerbuijk

STEENBERGEN - De VVD is ‘negatief’ verrast door het opstappen van raadslid Bart Suijkerbuijk uit de fractie. Dat meldt fractievoorzitter Kees Gommeren in een schriftelijke verklaring.


Hij neemt het Suijkerbuijk vooral kwalijk dat hij eerder in een fractie-overleg heeft aangegeven de raad te gaan verlaten. Nu blijft hij zitten en behoudt hij zijn zetel. Gommeren wijst erop dat Suijkerbuijk bij de verkiezingen relatief weinig stemmen had. De fractievoorzitter kan zich voorstellen dat iemand die veel stemmen heeft behaald nog in de raad blijft zitten. Suijkerbuijk had echter ‘maar’ 74 stemmen. Suijkerbuijk zegt dat het verlaten van de raad een van de opties is die hij vooraf heeft besproken met de partij.

Hij maakte donderdag bekend uit de fractie te stappen, omdat hij zich niet langer kan vinden in de koers die de VVD vaart.

Lees zaterdag meer in BN DeStem

  1. Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    HALSTEREN - De Halsterse Christel Verbogt (20) weet hoe het voelt: vanwege ziekte en een beperking niet volwaardig mee kunnen doen op school. Niet omdat ze er niet toe in staat was, maar omdat er letterlijk en figuurlijk drempels werden opgeworpen. Bovendien worden mensen in een rolstoel dikwijls niet voor vol aangezien, ervaart Christel die onder meer lijdt aan een aangeboren bindweefselziekte en maagverlamming.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom