Volledig scherm
Uitzicht vanaf de brug over het Schelde-Rijnkanaal. foto Lex de Meester

VVD Bergen op Zoom: zorg over veiligheid op Schelde-Rijnkanaal

BERGEN OP ZOOM - Naar aanleiding van een reportage in BN DeStem stelt VVD-raadslid Barry Jacobs vragen aan burgemeester en wethouders. Hij eist spoed: ,,Want op één van de drukste vaarroutes in ons land mogen bezuinigingen niet leiden tot minder capaciteit om incidenten te bestrijden."

Sinds begin dit jaar hebben de veiligheidsregio's aan weerszijden van het Schelde-Rijnkanaal nieuwe werkafspraken. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, die eerst alleen verantwoordelijk was, regelt bij brand het bluswerk.

Reddingsvaartuig
De collega's van de Veiligheidsregio Zeeland zijn verantwoordelijk voor speur- en reddingswerk. Daarvoor gebruiken ze een reddingsvaartuig dat in Tholen in gestationeerd. ,,En dan mogen we nog van geluk spreken dat er geen roeiboot ter beschikking is gesteld", kritiseert het Bergse raadslid Jacobs.

Hij wil onder meer weten waarom geen gebruik meer wordt gemaakt van de diensten van het bedrijf BST Dintelsas dat sinds 2000 door de West-Brabantse brandweer werd ingehuurd voor dit werk. En of de bezuiniging (50.000 euro per jaar, jb) zou kunnen leiden tot een verhoogd risico op deze verbinding tussen de havens van Antwerpse en Rotterdam.

  1. Samenwerking ja! Fusie nee!

5 redenen waarom Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht samen optrekken, maar niet willen fuseren

    Samenwerking ja! Fusie nee! 5 redenen waarom Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht samen optrekken, maar niet willen fuseren

    BERGEN OP ZOOM/WOENSDRECHT/STEENBERGEN - Onder het motto 'Samenwerking ja! Fusie nee!' zetten de burgemeesters van Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen woensdagavond in 'dorpspaleis' Kloosterhof in Hoogerheide een handtekening onder een document om nog eendrachtiger op te trekken. Maar van een fusie willen de drie partners op de Brabantse Wal absoluut niets weten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom