Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

VVD Bergen op Zoom: ‘Lever wapen in zonder straf’

BERGEN OP ZOOM - In navolging van Rotterdam moet er ook in Bergen op Zoom een actie komen waarbij mensen wapens kunnen inleveren zonder dat ze straf krijgen voor het bezit ervan. Dat is het voorstel van de VVD. Of de motie het gaat redden blijkt donderdag tijdens de raadsvergadering. PvdA en GBWP zijn vooralsnog kritisch over de uitvoerbaarheid.

Quote

We staan op plaats 66 van crimineel­ste steden van het land

Dominique Hopmans, VVD

De VVD komt met het voorstel omdat Bergen op Zoom slecht scoort op het gebied van veiligheid. Hoewel gedaald, steekt het aantal misdrijven nog altijd boven het landelijk gemiddelde uit. En dat is schrijnend, vindt Dominique Hopmans (VVD). ,,We staan op plaats 66 van crimineelste steden van het land.”

Dat moet veranderen, vinden ze bij de VVD. Want elk wapen dat wordt ingeleverd, vergroot de veiligheid thuis en op straat. Bij geweld spelen wapens vaak een rol. Wie een wapen heeft en ervan af wil, moet dit straffeloos kunnen inleveren. In steden als Rotterdam en Helmond is actie succesvol uitgevoerd. Het resultaat in de havenstad: 262 wapens en 600 kilo munitie. In Helmond 70 wapens en 1500 kogels.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom