Autobrand op oudjaarsavond aan Plejadenlaan in Bergen op Zoom.
Volledig scherm
Autobrand op oudjaarsavond aan Plejadenlaan in Bergen op Zoom. © BN DeStem

Vuurwerkbom vernielt auto Plejadenlaan Bergen op Zoom, bestuurder sleepwagen bekogeld

BERGEN OP ZOOM – Een avond vol consternatie – en niet voor het eerst – bij de seniorenflat aan de Plejadenlaan in Bergen op Zoom. Daar brandde oudjaarsavond rond 20.30 uur een auto uit door vermoedelijk een vuurwerkbom.

“Door druk aan de buitenkant van waarschijnlijk een vuurwerkbom is de ruit naar binnen en buiten kapot gesprongen", vertelt de zoon van de oudere vrouw van wie de auto was. "Daarna moet er iets nog brandend naar binnen gegaan zijn."

“De binnenkant is helemaal weg. Mijn moeder is hartpatiënte, maar ik heb haar redelijk kunnen geruststellen. Volgens mij was het geen gerichte aanslag.”

Bekogelen

Drie weken geleden: Edith de Waal toont de steen die door de ruit van haar woning ging.   foto : Gerard van Offeren
Volledig scherm
Drie weken geleden: Edith de Waal toont de steen die door de ruit van haar woning ging. foto : Gerard van Offeren

Tot overmaat van ramp werd de bestuurder van de sleepwagen toen hij het getroffen voertuig kwam ophalen bekogeld met vuurwerk. “Toen heeft hij de politie gebeld en de auto onder begeleiding afgevoerd."

Het incident trok veel bekijks rond de flat die al langere tijd doelwit is van jongeren. Senioren worden regelmatig de dupe van treiterijen en pesterijen. Al enkele malen vlogen stenen door de ruit, onder meer bij bewoonster Edith de Waal. Zij zegt oudjaarsavond – wederom - mikpunt te zijn geweest van de groep hangjongeren, zondag zo'n 20 man groot. 

Ze verstopt zich niet en dat levert reacties op. “Toen ik ze met een poederblusser tegemoet ging werd ik bekogeld met vuurwerk en ze dreigden nog vanavond mijn huis in de fik te steken”, zegt ze. 

Later op de avond werd bij De Waal een ruit vernield met vermoedelijk eveneens een vuurwerkbom.  

Autobrand op oudjaarsavond aan Plejadenlaan in Bergen op Zoom.
Volledig scherm
Autobrand op oudjaarsavond aan Plejadenlaan in Bergen op Zoom. © BN DeStem

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom