Volledig scherm
Voetbalclub RKSV Halsteren ziet vrijwilligersploeg vergrijzen en houdt volgende week een vrijwilligersmarkt om 'nieuw bloed' te vinden. (Vnlr: Gerrit Keysters, Ad van Elzakker, Will Bosman, Addy Uytdewilligen, Ad van der Avert, Will Klaassen) © Pix4Profs/Peter Braakmann

Vrijwilligersmarkt voetbalclub RKSV Halsteren voor herhaling vatbaar

HALSTEREN - De vrijwilligersmarkt van voetbalclub RKSV Halsteren is voor herhaling vatbaar. Dat zegt organisator Patrick Koek. Woensdag kwamen op de avond in de kantine op sportpark De Beek enkele tientallen mensen af die interesse hebben getoond in de openstaande vacatures. "We hebben goede gesprekken gevoerd", zegt Koek.

Het is voor het eerst dat voetbalclub RKSV Halsteren een vrijwilligersmarkt houdt. Het huidige vrijwilligersbestand vergrijst en nieuwe aanwas blijft uit. Met als gevolg dat de druk op bestaande vrijwilligers toeneemt. Wil de club in de toekomst blijven groeien, dan zijn snel nieuwe mensen nodig. In totaal staan dertig vacatures open. Voor verschillende functies.

Vacatures

Van een penningmeester, scheidsrechters en barman tot een voorzitter van de activiteitencommissie. Zomaar enkele functies die open staan. Tijdens de markt hebben de clubleden van RKSV Halsteren uitleg gegeven over de club en waar ze naar op zoek zijn. "Er was doorlopend belangstelling", zegt Patrick Koek. "Geen busladingen vol. Wel enkele tientallen mensen."

Nieuwe functies zijn na de vrijwilligersmarkt nog niet ingevuld. "Wel hebben we serieuze gesprekken gevoerd en namen genoteerd van mensen die we gesproken hebben", zegt Koek. "Binnenkort volgt een evaluatie door het bestuur. De avond is zeker voor herhaling vatbaar. Hopelijk krijgt het een vervolg."

In totaal heeft de Halsterse voetbalclub 140 vrijwilligers rondlopen. Waarvan een deel op leeftijd is. "Online gaan we alle vacatures bundelen en dat via sociale media promoten zodat duidelijk zichtbaar is waar we naar op zoek zijn." Naast de gesprekken konden bezoekers voetbalkleding en -tenues kopen en was er een verloting.

Volledig scherm
Voetbalclub RKSV Halsteren ziet vrijwilligersploeg vergrijzen en houdt volgende week een vrijwilligersmarkt om 'nieuw bloed' te vinden. Foto: (Will Klaassen) © Pix4Profs/Peter Braakmann

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom