Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Dick de Cloe

Vriendschap Bergen op Zoom met Edmonton

BERGEN OP ZOOM - Op maandag 29 juli gaat Bergen op Zoom officieel een vriendschapsband aan met de Canadese plaats Edmonton.

Tijdens een bijeenkomst in de Canadalaan in Bergen op Zoom wordt die band bekrachtigd.

Dat heeft Piet van Dijk bekendgemaakt namens de Stichting Vriendschap Bergen op Zoom-Edmonton in oprichting. Deze organisatie geeft woensdag meer tekst en uitleg over het wat en hoe van de vriendschapsband.

Tijdens de bijeenkomst van 29 juli in de Canadalaan is een groep militairen van het South Alberta Light Horse Regiment aanwezig. Ook present is luitenant-kolonel Angus Watt, ereconsul voor Nederland in Canada. Namens Bergen op Zoom is burgemeester Dick de Cloe er bij.

Bergen op Zoom dankt zijn bevrijding van de Duitse bezetting aan Canadese militairen van het South Alberta Regiment. Zij waren het die op 27 oktober 1944 de stad wisten te veroveren zonder dat daarbij al te veel slachtoffers vielen of veel schade ontstond. Het South Alberta Regiment is gelegerd in Edmonton.

  1. Nepaccounts actief rondom verkiezingscampagne

    Nepaccounts actief rondom ver­kie­zings­cam­pag­ne

    STEENBERGEN/HALDERBERGE - Nepaccounts, kritische burgers en scheldpartijen. De verkiezingscampagne gaat er op sociale media niet altijd even lichtzinnig aan toe. Wie de lokale Steenbergse partijen op Facebook bijvoorbeeld een beetje in de gaten houdt, ziet her en der reacties verschijnen van mensen die weinig tot geen vrienden hebben, niet in Steenbergen of zelfs maar Nederland wonen en profielfoto's hebben die niet te herleiden zijn tot een persoon. Toch zijn ze goed op de hoogte van alles wat er in de gemeente Steenbergen gebeurt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom