Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Dick de Cloe

Vriendschap Bergen op Zoom met Edmonton

BERGEN OP ZOOM - Op maandag 29 juli gaat Bergen op Zoom officieel een vriendschapsband aan met de Canadese plaats Edmonton.

Tijdens een bijeenkomst in de Canadalaan in Bergen op Zoom wordt die band bekrachtigd.

Dat heeft Piet van Dijk bekendgemaakt namens de Stichting Vriendschap Bergen op Zoom-Edmonton in oprichting. Deze organisatie geeft woensdag meer tekst en uitleg over het wat en hoe van de vriendschapsband.

Tijdens de bijeenkomst van 29 juli in de Canadalaan is een groep militairen van het South Alberta Light Horse Regiment aanwezig. Ook present is luitenant-kolonel Angus Watt, ereconsul voor Nederland in Canada. Namens Bergen op Zoom is burgemeester Dick de Cloe er bij.

Bergen op Zoom dankt zijn bevrijding van de Duitse bezetting aan Canadese militairen van het South Alberta Regiment. Zij waren het die op 27 oktober 1944 de stad wisten te veroveren zonder dat daarbij al te veel slachtoffers vielen of veel schade ontstond. Het South Alberta Regiment is gelegerd in Edmonton.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom