Volledig scherm
De zeearend werd vijf dagen nadat hij gevonden was vrijgelaten in de Slikken van de Heen. Links Diwi Zagers Nieboer en Charles Brosens van het Vogelopvangcentrum Zundert. foto Peter Braakman © Peter Braakmann

Vorig jaar vergiftigde zeearend is weer kiplekker en zit bij Krammer-Volkerak

DE HEEN - De zeearend die in 2016 vergiftigd werd gevonden bij de Slikken van de Heen blijkt uitstekend hersteld te zijn. Het in 2014 geboren dier zit in de buurt van het Krammer-Volkerak en heeft daar gezelschap van een volwassen vrouwtje.

Dat meldt boswachter Thomas van der Es. De vogel werd destijds ondergebracht  bij de gespecialiseerde opvang in Zundert. Het dier was zo ernstig verzwakt dat het niet meer kon vliegen en lopen ging ook niet meer. Toen hij werd gevonden lag hij krampachtig op de grond. 

Na zijn herstel werd hij weer vrijgelaten om naar nu blijkt neer te strijken bij het Krammer-Volkerak. Dat het om een en dezelfde arend gaat is zeker. Dat is onomstotelijk omdat het ringnummer van de nu gevonden vogel gelijk is aan het nummer van het destijds vergiftigde exemplaar. Vrijwilliger Dirk van Straalen van Staatsbosbeheer stelde dat vast.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom