Volledig scherm
Frank Vale wist een achtbaan naar de Bergse kermis te krijgen. © Jan van de Kasteele

Voorjaarskermis Bergen op Zoom barst vrijdag los

BERGEN OP ZOOM - Het is aftellen voor kermisondernemer Frank Vale. Vrijdag begint de Bergse voorjaarskermis. Voor de eerste keer onder zijn regie. 

Want de gemeente Bergen op Zoom heeft de kermissen uit handen gegeven. Via een aanbesteding viel de keuze op Vale. De ervaren exploitant zet op Kijk in de Pot een kermis weg met zo'n 35 attracties. 

Zijn trots is de komst van een achtbaan, de Crash Test. ,,Van dit soort attracties zijn er maar drie in Nederland.'' Het bedrijf waar de achtbaan van is, is twee dagen bezig geweest met opbouwen. 

,,De attractie is aangevoerd met zeven vrachtwagens. Er was een kraan nodig om 'm op te bouwen.'' De kermisbezoeker vindt verder een keur aan attracties. De kermis gaat vrijdag om 15.00 uur open. 

Om 16.00 uur verricht wethouder Yvonne Kammeijer de officiele opening. Op maandag en dinsdag is de kermis dicht. De laatste dag is tweede paasdag.

Voor meer informatie www.bergsekermis.nl

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom