Volledig scherm
PREMIUM
De hond die de opdracht kreeg de tas te bewaken, geeft geen krimp. De hand kreeg geen kan om in de buurt te komen. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Voor honden die graag ergens hun tanden in zetten

HondenDe hond is door de eeuwen heen de oudste en meest trouwe metgezel van de mens. De rol van de viervoeter in ons dagelijks leven. Dit keer een bezoek aan het oefenterrein van de politiehondenvereniging in Bergen op Zoom. Hier worden deze honden intensief getraind. De eerste aflevering van een serie over de vertrouwde viervoeter.

Quote

Duitse herders, Mechelse herders en groenendae­lers zijn de meest gebruikte rassen.

Het is fris, maar niet echt koud, ergens aan de rand van Bergen op Zoom. Vanuit het niets klinkt er ineens een schot. Een man in een zwaar pak rent weg over het gras, half achteromkijkend in de richting waar het schot vandaan kwam. Vanuit de bossen komt een Mechelse herder aangestormd.

  1. Bergse atlete Joleen Jansen presenteert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’
    PREMIUM

    Bergse atlete Joleen Jansen presen­teert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’

    BERGEN OP ZOOM - In kantine d’n Assieschuif bij atletiekvereniging Spado op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom wordt zondag een boek gepresenteerd met als titel ‘Ken je me?’ Het is geschreven door Joleen Jansen-Melse (67), in de hardloopwereld bij velen bekend als Joleen Jansen. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang zowel regionaal als landelijk menig succes. In haar debuut als schrijfster toont zij zich van een heel andere kant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom