Volledig scherm
PREMIUM
Overvolle terassen & verwondering over ‘Het Eetbare Landgoed’ bij de nieuwe Orangerie tijdens de Brabantse Wal Dag op het Landgoed Mattemburgh. Archieffoto. © Tonny Presser © 2018

Voor het eerst in 2019: de week van de Brabantse Wal

BERGEN OP ZOOM/HOOGERHEIDE/STEENBERGEN - Van de Brabantse Wal dag naar de week van de Brabantse Wal. In september kunnen bezoekers een week lang kennismaken met de verschillende aspecten van de streek. Met focus op voeding en vrijetijdseconomie.

De organisatie van de week van de Brabantse Wal ligt in handen van de Streekorganisatie Brabantse Wal. ,,We kiezen dit jaar voor een week in plaats van een dag om een groter bereik te creëren”, vertelt Dennis van Tilborg namens de organisatie. ,,We willen bezoekers kennis laten maken met wat de streek te bieden heeft op het gebied van voeding en vrijetijdseconomie.”

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom