Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © ANP

Voor 50.000 euro aan hennep in beslag genomen bij kwekerijen in Steenbergen en Oudenbosch

STEENBERGEN/OUDENBOSCH - In twee woningen, een in Steenbergen en een in Oudenbosch, heeft de politie dinsdagmiddag hennepkwekerijen opgeruimd. Bij elkaar opgeteld hadden de in beslag genomen hennepplanten een straatwaarde van 50.000 euro. 

Op de zolder van een woning aan de Oudesaag in Steenbergen stuitte de politieagenten op een van de twee hennepkwekerijen. Er waren net 276 planten geoogst. Volgens de agenten hadden er daarvoor al meerdere oogsten plaatsgevonden. De elektriciteit voor de woning werd illegaal afgetapt en daarom besloot de energieleverancier de woning af te sluiten van het energienetwerk.

Oudenbosch

De tweede wietplantage werd aangetroffen in een woning aan de Pater Beckerstraat in Oudenbosch. Deze plantage stond verspreid over drie slaapkamers. Er werden 154 oogstrijpe planten en 235 stekken aangetroffen. Op de zolder van het pand lag ook nog eens een kilo henneptoppen te drogen. Dit is allemaal in beslag genomen. Ook hier werd er illegaal stroom afgetapt. 

Bij beide invallen was er niemand in het pand aanwezig. Al het ingenomen materiaal zal worden vernietigd. 

  1. Ik ben echt klaar met dit kabinet
    Geef uw mening

    Ik ben echt klaar met dit kabinet

    Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom