Volledig scherm
De MDMA-kristallen waren verpakt in grote boodschappentassen. © politie.nl

Voor 2 miljoen euro aan MDMA gevonden in auto, man aangehouden in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft maandagmiddag ruim 100 kilo MDMA aangetroffen in een personenauto. Dat gebeurde tijdens een controle op de parkeerplaats bij de Wouwse Tol. Een 56-jarige man uit Berghem is aangehouden.

De auto reed rond 17.00 uur over de A58 toen agenten besloten het voertuig te controleren. Eenmaal op de parkeerplaats bij de Wouwse Tol moest de bestuurder, een 56-jarige man uit Berghem, zijn papieren laten zien. Hij overhandigde zijn rijbewijs, maar kon geen kentekenbewijs van het voertuig tonen. De agenten vroegen daarop toestemming om in de auto te zoeken naar het chassisnummer, om zo hun controle af te kunnen maken.

Tijdens de zoektocht ontdekten de agenten iets veel groters dan het chassisnummer. In de achterbak van het voertuig troffen ze een verborgen ruimte aan die, na een eerste blik, gevuld was met boodschappentassen met mogelijk MDMA-kristallen. De auto werd in beslag genomen en de man aangehouden. Hij moest mee naar het politiecellencomplex, waar hij later vandaag wordt verhoord.

Na verder onderzoek werd er in het voertuig nóg een verborgen ruimte aangetroffen. Ook die was gevuld met grote boodschappentassen met MDMA-kristallen. Het gaat in totaal om 114 kilo drugs.

De aangetroffen drugs worden onderzocht en later vernietigd. Ervan uitgaande dat de straatwaarde van een gram MDMA 20 euro kost, heeft de drugs een straatwaarde van om en nabij 2 miljoen euro. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom