Volledig scherm
PREMIUM
De wielertoppers van Club 48 reden donderdag vanuit Ossendrecht door West-Brabant en Tholen, met op kop de toppers van 1968: (vlnr) Jan Krekels, Keetie van Oosten-Hage en Jan Janssen. © peter van trijen/pix4profs

Volgens deze 9 wielerhelden is dit de volgende Tourwinnaar

OSSENDRECHT - Club 48, een illuster gezelschap van Nederlandse wielervedetten, verzamelde donderdag bij grenshotel De Jonckheer in Ossendrecht voor een fietstocht door West-Brabant en Tholen.

Een jubileumrit, want 50 jaar terug, in 1968, won Jan Janssen de Tour, Keetie Hage haar eerste WK en Nederland met Jan Krekels, Joop Zoetemelk, René Pijnen en Fedor den Hertog olympisch goud op de ploegentijdrit.

 1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
  UPDATE

  Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”
 2. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
  PREMIUM

  Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

  Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom