Vogels spotten vanaf nieuwe observatietoren in Bergen op Zoom

VideoBERGEN OP ZOOM - Wie graag kijkt naar de Bergse natuur, kan dat vanaf vandaag ook doen vanaf de nieuwe observatietoren bij StayOkay/Natuurpodium. De toren is 18 meter hoog en geeft bezoekers een uitzicht over het bos en het groene dak van het hoofdgebouw. 

De nieuwe toren maakt deel uit van Natuurpoort StayOkay aan de Boslustweg. Dit is een samenwerking tussen gemeente Bergen op Zoom, StayOkay, Natuurpodium en het Klimbos. ,We zijn zeven jaar geleden begonnen met het hele project, omdat StayOkay toe was aan een renovatie. Toen kwam vanuit de gemeente het initiatief voor de samenwerking. In 2016 zijn we begonnen met de realisatie van de toren zelf", aldus Peter de Beer, manager operations bij StayOkay. 

 1. BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 2. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom