Volledig scherm
© stock.xchng

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Sint Philipsland

SINT-PHILIPSLAND - Bij een bedrijf met pluimvee in Sint Philipsland is vogelgriep (H5) geconstateerd. Dat heeft het Ministerie van Economische Zaken bekendgemaakt.

Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd. In totaal gaat het om circa 42.000 legkippen. Het gaat waarschijnlijk om een milde H5-variant.

Omdat een laagpathogene (milde) H5 variant kan muteren tot een hoogpathogene (zeer besmettelijke en voor kippen dodelijke) variant, moet het bedrijf zowel bij een laag- als een hoogpathogene variant worden geruimd. Dit gebeurt op basis van Europese regels. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Vervoersverbod

In het gebied van 1 kilometer rond het bedrijf in Sint Philipsland liggen geen andere bedrijven. Minister Kamp van Economische Zaken heeft per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in een zone van 1 kilometer rond het bedrijf in Sint Philipsland. Een vervoersverbod heeft betrekking op onder andere pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeer grote brand bij gasbedrijf in Bergen op Zoom onder controle, drie lichtgewonden
    Video + update

    Zeer grote brand bij gasbedrijf in Bergen op Zoom onder controle, drie lichtgewon­den

    BERGEN OP ZOOM - De zeer grote brand die vrijdagmiddag rond 17.00 uur uitbrak bij gasleverancier Voets Yellow Gas aan de Oude Moerstraatsebaan in Bergen op Zoom, is onder controle. De brandweer heeft even na 19.00 uur het sein 'brand meester' gegeven. Bij de brand zijn drie personen lichtgewond geraakt, waaronder de eigenaar van het gasbedrijf. Het pand heeft veel schade opgelopen door de brand.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom