Volledig scherm
PREMIUM
Een kijkje in de regiewagen van de A/V-opleiding van Curio, tijdens de open dag van Eventum in Bergen op Zoom. © Freek Verhulst

Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm

BERGEN OP ZOOM - Zoals elke technicus van ZuidWest TV, elke decorbouwer van het Facilitair Bedrijf en ook elke tv-student of -docent van Curio in Eventum zal bevestigen; perspectief is alles. Het contrast kon zaterdag tijdens de open dag van het gloednieuwe complex aan de Dr. Ir. van Veenweg haast niet scherper. Want waar Curio en ZuidWest hun lenzen vol goede moed op de toekomst richten, gaat bij het Facilitair Bedrijf het beeld op zwart.

,,Om tien uur stond het hier al hutjemutje”, vertelt ZuidWest-directeur Maarten van den Boom vol trots. ,,Ik denk dat er wel 300 man binnen stond.” Die belangstelling is niet alleen positief te verklaren: Eventum had nogal een ruwe aanloop, met het faillissement van de oorspronkelijke aannemer, een ruime begrotingsoverschrijding en een flinke vertraging van de oplevering.

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom