Visserstraat wacht gespannen af

Majda Ouhajji
Steenbergen
Van een juichstemming is nog geen sprake, in de Visserstraat in Steenbergen. Op nieuwjaarsdag viel de Buurt-Ton van de Postcode Loterij op postcode 4651 BH. 100.000 euro te verdelen over het aantal deelnemers in de winnende postcode. Hoe hoger het aantal loten waarmee iemand speelt, des te groter de prijs. 
Maar hoeveel inwoners in de straat precies meedoen met de loterij en hoeveel ze dan krijgen: dat wordt halverwege januari pas bekend. Nog even afwachten dus. 
De inwoners in de straat die lid zijn van de Postcode Loterij zijn er daarom nog wat nuchter over. ,,Ik weet nog helemaal niks. Ik weet niet eens hoeveel mensen er meedoen'', zegt Ron Somers. Om daar lachend aan toe te voegen: ,,Ik hoop dat het om zo min mogelijk mensen gaat.'' Blij is hij wel, natuurlijk. ,,Normaal win ik alleen doosjes snoep en af en toe een tientje. Dit is wel iets serieuzer. Ik ben al blij met elk bedrag.''
Iets verderop woont Rita Dobrosch. Zij speelt al sinds ze zich kan herinneren mee met de Postcode Loterij, maar dit is voor het eerst dat er zo'n grote prijs valt op haar postcode. ,,Ik kreeg bericht van een vriendin uit Utrecht dat ik had gewonnen'', vertelt ze. ,,Daarna kreeg ik van steeds meer mensen berichtjes.'' Het blijft nog even spannend voor haar. Ze heeft al wel uitgerekend dat er 24 adressen onder postcode 4651 BH vallen. ,,Het is nog echt een verrassing. Ik heb geen idee hoeveel mensen er meedoen in de straat. Het is leuk, maar je weet nog eigenlijk niks. Het kan 500 euro zijn, het kan 6.000 euro, maar ook 20.000 euro.'' Maar dat laatste, daar durft Dobrosch nog even niet van te dromen. Ze wacht het geduldig af. 

  1. Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    HALSTEREN - De Halsterse Christel Verbogt (20) weet hoe het voelt: vanwege ziekte en een beperking niet volwaardig mee kunnen doen op school. Niet omdat ze er niet toe in staat was, maar omdat er letterlijk en figuurlijk drempels werden opgeworpen. Bovendien worden mensen in een rolstoel dikwijls niet voor vol aangezien, ervaart Christel die onder meer lijdt aan een aangeboren bindweefselziekte en maagverlamming.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom