Volledig scherm
De auto botste met een vrachtwagen in Bergen op Zoom. © Anthony de Cock/Maric Media

Vijf gewonden bij frontale botsing met truck en auto in Bergen op Zoom door verkeerd verlenen van voorrang

BERGEN OP ZOOM - Bij de frontale botsing tussen een vrachtwagen en personenauto op de Lelyweg in Bergen op Zoom zijn maandagmiddag vijf personen gewond geraakt. Vermoedelijk gebeurde het ongeluk door een verkeerd ingeschatte voorrangssituatie.

Het ongeluk gebeurde om iets voor 13.00 uur en direct zijn er meerdere politiewagens, ambulances en een traumahelikopter op af gekomen.

De vrachtwagen reed op de Lelyweg en wilde afslaan naar een bedrijf dat daar gevestigd is. De auto kwam de vrachtwagen tegemoet en bij het afslaan ontstond de aanrijding.

Vijf gewonden

De vijf inzittenden van de personenauto (allemaal dames, variërend in leeftijd tussen 34 en 55 jaar en afkomstig uit Roosendaal en Oudenbosch) zijn met ambulances overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving. Over hun verwondingen is nog niets bekend. De traumahelikopter is wel geland, maar kon zonder patiënten weer vertrekken.

De chauffeur van de vrachtwagen is een Poolse man van 32. Hij is naar het politiebureau gebracht voor een verklaring en heeft een blaastest gedaan, maar bleek niet gedronken te hebben.

Beide voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf. Rond 16.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom