Volledig scherm
De Ossendrechtse Avondvierdaagse beleefde donderdagavond een feestelijke, muzikale intocht met de 340 wandelaars, een record in de recentste geschiedenis van het evenement. © Pix4Profs/Tonny Presser

Vierdaagse Ossendrecht schiet ruim over kaap van 300 deelnemers

OSSENDRECHT - Al jaren schurkte de Ossendrechtse Avondvierdaagse tegen de kaap van de 300 wandelaars aan. ,,Soms 295, dan weer 285, maar nooit eroverheen. En nu ineens 340 deelnemers", blikte voorzitter Guido Jansen donderdag na de intocht tevreden terug.

Quote

De 5 kilometer werd iets langer want sommigen liepen het rustpunt voorbij. Even stressen om ze terug te halen, maar nu lachen we ermee

Guido Jansen, voorzitter Avondvierdaagse Ossendrecht

De groeiende populariteit zat hem vooral in 5 kilometer, die op de slotavond wel een paar honderd meter langer uitpakte. ,,Het drinkpunt was ingericht bij de wijngaard van Paul Bosse, maar zat blijkbaar niet goed genoeg in het zicht. Sommigen zagen het niet en wandelden er voorbij. Even stressen om ze terug te halen, maar nu kunnen we ermee lachen.”

Alle zeilen bijzetten

Zowat de helft van de deelnemers had zich vooraf ingeschreven, maar daar kwamen maandag nog veel spontane aanmeldingen bij. ,,We moesten alle zeilen bijzetten bij de inschrijftafels om de 5 kilometer op tijd te laten vertrekken", aldus Jansen.

Rolstoelers van Mariahove

Bij die afstand, met 270 starters het sterkst bezet, liep de Ossendrechtse scouting voorop in een rustig tempo dat iedereen kan volgen. ,,Ook was er weer een groep vanuit verzorgingshuis Mariahove met achttien rolstoelers, plus achttien duwers. Die passen de route zelf een beetje aan als dat nodig is.”

De 10 kilometer-groep omvatte zo'n 60 wandelaars. En waagde zich vorig jaar slechts een handvol deelnemers aan de 15 kilometer, nu koos een twaalftal dapperen voor de langste tocht.

Code oranje

De vierdaagse werd in de praktijk een driedaagse. Code oranje trok dinsdag immers een streep door de tweede avond. ,,Maar woensdag was het perfect wandelweer en vandaag heeft het alleen even gemiezerd", vertelt Jansen.

Goede pint na afloop

Onder muzikale begeleiding werden de deelnemers donderdagavond naar de finish geloodst. De Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen assisteerde bij het uitreiken van de medailles, waarna het nog lang gezellig bleef bij de Harmoniezaal. Jansen: ,,Lekker druk hier. We gaan er nog een goede pint op pakken.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom