Volledig scherm
De politie in de Huijgensstraat in Hoogerheide, waar vrijdagnacht onder dreiging van een vuurwapen een auto werd gestolen. © Majda Ouhajji

Vier mannen (17 en 20 jaar) opgepakt na gewapende diefstal van auto in Hoogerheide

updateHOOGERHEIDE - In Hoogerheide is zaterdagochtend vroeg onder bedreiging van een vuurwapen een auto gestolen. Ruim een uur daarna kon de politie vier verdachten inrekenen na een actie langs de A58. Het gaat om een drietal van 20 en één van 17 jaar, allen uit Nijmegen. 

Wat er rond 04.30 uur precies gebeurd is aan de Huijgensstraat in Hoogerheide is nog niet duidelijk. Dat onderzoekt de recherche zaterdagochtend. Omwonenden hebben van het incident midden in de nacht weinig meegekregen, zo blijkt zaterdagochtend.

Rond 05.45 uur troffen agenten rond tankstation Wouwse Tol de auto aan, met vier inzittenden. Met getrokken wapens dwongen agenten de vier uit te stappen. Daarna zijn ze gearresteerd. In de auto werden geen vuurwapens gevonden. 

De politie wil ‘in het belang van het onderzoek’ verder niets over de zaak kwijt. 

Bewoners van de Huijgensstraat maken zich zorgen over de staat van de wijk. Vorige week werd een auto van een andere buurtbewoner nog bekrast en werden de banden lekgestoken. ,,De buurt verpaupert. Daar maak ik me zorgen om‘’, zegt een buurvrouw. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom