Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Lex van Lieshout

Vier maanden cel geëist voor poging inbraak bij tandarts in Bergen op Zoom: ‘Ik was alleen maar aan het chillen’

BERGEN OP ZOOM/BREDA - Een mevrouw in Bergen op Zoom werd begin augustus vorig jaar wakker van de hond die aansloeg. Ze keek uit het raam en zag twee mannen met zaklampen zwaaien bij de tandartspraktijk aan de Ravelstraat. Ze belde de politie en die kwam meteen.

De politie pakte één man meteen op en een ander na een wilde achtervolging. Die was er vandoor gegaan op de scooter. De eerste, de 22-jarige K.R. uit Middelburg, zat maandag in de rechtbank en hoorde een straf tegen zich eisen vier maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk vanwege een poging tot inbraak. Dat zou betekenen dat hij niet meer terug hoeft naar de gevangenis, want hij zat al twee maanden in voorarrest. Wel moet hij zich twee jaar houden aan de aanwijzingen van de reclassering. 

  1. Het Adriano Huis in Bergen op Zoom vangt mensen op die tussen wal en schip vallen
    PREMIUM

    Het Adriano Huis in Bergen op Zoom vangt mensen op die tussen wal en schip vallen

    BERGEN OP ZOOM - Hoe het is om het Adriano Huis te wonen? ,,Leuk”, zegt Christina direct. Ze woont al sinds de opening, 8 april, in haar nieuwe appartement en dat bevalt haar prima. Een ruime woonkamer, slaapkamer en badkamer. Ze geeft trots een kleine rondleiding. Sinds kort mag ze zelfs op haar eigen kamer koken, maar dat heeft ze nog niet gedaan. In de woonkamer staat een houten tafeltje: ,,Die heb ik zelf gemaakt!”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom