Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Lex van Lieshout

Vier maanden cel geëist voor poging inbraak bij tandarts in Bergen op Zoom: ‘Ik was alleen maar aan het chillen’

BERGEN OP ZOOM/BREDA - Een mevrouw in Bergen op Zoom werd begin augustus vorig jaar wakker van de hond die aansloeg. Ze keek uit het raam en zag twee mannen met zaklampen zwaaien bij de tandartspraktijk aan de Ravelstraat. Ze belde de politie en die kwam meteen.

De politie pakte één man meteen op en een ander na een wilde achtervolging. Die was er vandoor gegaan op de scooter. De eerste, de 22-jarige K.R. uit Middelburg, zat maandag in de rechtbank en hoorde een straf tegen zich eisen vier maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk vanwege een poging tot inbraak. Dat zou betekenen dat hij niet meer terug hoeft naar de gevangenis, want hij zat al twee maanden in voorarrest. Wel moet hij zich twee jaar houden aan de aanwijzingen van de reclassering. 

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom