Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Lex van Lieshout

Vier maanden cel geëist voor poging inbraak bij tandarts in Bergen op Zoom: ‘Ik was alleen maar aan het chillen’

BERGEN OP ZOOM/BREDA - Een mevrouw in Bergen op Zoom werd begin augustus vorig jaar wakker van de hond die aansloeg. Ze keek uit het raam en zag twee mannen met zaklampen zwaaien bij de tandartspraktijk aan de Ravelstraat. Ze belde de politie en die kwam meteen.

De politie pakte één man meteen op en een ander na een wilde achtervolging. Die was er vandoor gegaan op de scooter. De eerste, de 22-jarige K.R. uit Middelburg, zat maandag in de rechtbank en hoorde een straf tegen zich eisen vier maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk vanwege een poging tot inbraak. Dat zou betekenen dat hij niet meer terug hoeft naar de gevangenis, want hij zat al twee maanden in voorarrest. Wel moet hij zich twee jaar houden aan de aanwijzingen van de reclassering. 

 1. BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 2. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom