Volledig scherm
PREMIUM
In de vijver prijkt de veertig meter hoge lichtmast. © Aangeleverd

Verzet tegen 40 meter hoge reclamezuil bij De Heide

BERGEN OP ZOOM - Een veertig meter hoge lichtmast. Met twee grote ledschermen. Pal naast recreatie- en natuurgebied De Heide. Als baken voor Port of Bergen op Zoom, het nieuwe tankstation, Van der Valkhotel, en fastfoodrestaurants pal naast de A4.

In de gemeenteraad van Bergen op Zoom stuit dit op verzet. Met name Ton Linssen van Lijst Linssen maakt zich er boos over. En lijkt bijval vanuit de rest van de gemeenteraad te krijgen. ,,Die mast is gewoon een reclamezuil. Die levert tienduizenden euro’s op per jaar. Dit kan niet. Pal naast de natuur van De Heide. Vlakbij de oorlogsbegraafplaatsen.”

  1. ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’
    Van 't Land

    ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’

    Afgelopen weekend kon je tussen de regenbuien door het voorjaar al zien. Mijn zoontje Tomas en nichtje Zoë spelen het liefst buiten en konden hun lol niet op met stampen in de plassen. De bloesem van de perziken en nectarines bloeit, de bladeren van de kweepeerbomen staan al open en de kippen leggen ruim zeven keer zoveel eitjes als in de winter. Wij krijgen die eitjes dus niet meer alleen opgegeten, ondanks alle eierkoeken, cakes en omeletten die we bakken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom