Volledig scherm
© Thinkstock

Verwijzen trucks van Bergen naar Roosendaal valt in slechte aarde, vrees voor overlast

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Dat Bergen op Zoom parkerende truckers voortaan weert van bedrijventerrein Noordland en doorverwijst naar onder meer de betaalde parking op industrieterrein Borchwerf in Roosendaal, is bij de buurgemeente in slechte aarde gevallen.

Wethouder Cees Lok noemt de Bergse maatregel 'onwenselijk'. "We zitten niet te wachten op dezelfde problemen als in Bergen op Zoom."

Dat blijkt uit antwoorden van Lok op vragen van de Roosendaalse Lijst. Die partij wilde weten hoe Lok tegen de Bergse maatregelen aankijkt. Die zegt 'verrast' te zijn. Hij vreest dat het probleem in Bergen op Zoom – waar overnachtende chauffeurs overlast veroorzaken – zich naar Roosendaal verplaatst. Daarnaast is er volgens Lok op de parking op Borchwerf weinig plek meer. "Doordeweeks zijn er nog tientallen plekken, in het weekend is de parking nagenoeg vol", schrijft hij.

Sinds 17 oktober weert Bergen op Zoom overnachtende chauffeurs langs de wegen op Noordland. Chauffeurs dumpen daar hun afval in de bermen en doen hun behoefte in de bosjes.

Op de drukste wegen zijn inmiddels parkeerverboden ingesteld. Chauffeurs die er nog wel parkeren, krijgen een folder onder de neus geduwd waarin staat waar ze wel mogen staan: de openbare parking bij de Wouwse Tol, de rustplek aan de A4 vlakbij de Belgische grens óf de beveiligde truckersparking op Borchwerf.

In Bergen op Zoom is men zich van geen kwaad bewust. "We verwijzen alleen naar geschikte voorzieningen en één daarvan ligt nu eenmaal in Roosendaal", zegt gemeentewoordvoerder Erwin Stander. Bergen op Zoom zou volgens hem graag zelf een betaalde parking voor truckers op Noordland aanleggen. "Maar we vinden dat dat aan de ondernemers zelf is."

Volgens Stander wordt de soep niet zo heet gegeten als Lok nu vreest. Roosendaal zal volgens hem niet overspoeld worden met chauffeurs vanuit Bergen op Zoom. "Een aantal bedrijven op Noordland heeft inmiddels op eigen terrein al parkeerplaatsen aangelegd. Het gaat niet om tientallen vrachtwagens."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

  1. Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    SINT MAARTEN/DORST/ROOSENDAAL - Een ambulanceteam met hulpverleners uit onder meer Dorst, Roosendaal, Bergen op Zoom, Uden en Tilburg is sinds afgelopen zondag actief op Sint-Maarten. Het negenkoppige team, dat bestaat uit verpleegkundig specialisten, ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen, neemt onder leiding van coördinator Lianne van Driel (50) uit Dorst, drie weken lang de taken over van de plaatselijke ambulancemedewerkers. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom