Verwarring rond minigolfbaan Meilust neemt toe

De chaos rondom de midgetgolfbaan in Meilust lijkt compleet. Waar het Bergs college zaterdag in deze krant nog aangaf nieuw overleg te willen met de drie overnamekandidaten, kregen die in november nog van ambtenaren te horen dat hun plannen onhaalbaar zijn. Een verbaasde Frank van der Vorst, één van de overnamekandidaten, heeft zich inmiddels teruggetrokken. ,,Ik heb hier geen zin meer in. Ik steek mijn energie liever in andere dingen. Jammer, want ik zag het wel zitten."

Sinds het sluiten van de midgetgolfbaan aan het Heesterbos vorig jaar is de gemeente met drie overnamekandidaten in gesprek. Behalve Van der Vorst zijn dat Bianca Verlinden van stichting Doe Je Passie en een nog onbekende derde partij. Ook Verlinden kreeg in november te horen dat haar plan onhaalbaar is. ,,Mij is in vijf minuten verteld dat de gemeente daar liever een parkje heeft dan een midgetgolfbaan en ik werd bedankt voor de moeite. Ik snap er niks meer van." Volgens Verlinden stuurt de gemeente aan op een definitief eind van de voorziening. ,,Het gaat nu zo veel kosten dat niemand het nog wil hebben. De kapotte banen kostten al dik 10.000 euro om ze op te knappen, maar door de vorst zijn ze nog verder stuk gegaan." Verlinden vermoedt dat het herstel nu twee, drie keer hoger uit zal vallen. Of ze zich net als Van der Vorst definitief terugtrekt, weet ze nog niet.

Volgens gemeentewoordvoerder Erwin Stander is er sprake van een misverstand. ,,Natuurlijk willen we nog steeds met de kandidaten praten, we vinden burgerparticipatie juist enorm belangrijk." Volgens de zegsman is er echter sprake van een compleet nieuwe situatie. In de oude plannen van Van der Vorst en Verlinden is steeds uitgegaan van het feit dat er volgens het bestemmingsplan geen uitgebreidere horeca op het terrein mag plaatsvinden. En zonder aanvullende inkomsten uit horeca kan de golfbaan zo goed als zeker niet de eigen broek ophouden. ,,Daarom zijn die plannen afgekeurd, maar vervolgens heeft het college de ambtenaren teruggefloten. Die wil eerst onderzocht hebben wat er eventueel wél mogelijk is aan horeca." Dat moet in februari duidelijk zijn. Pas als dat negatief uitvalt, is het einde van de minigolfbaan zeker.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom