Volledig scherm
© Staatsbosbeheer

Verwaarloosd schor bij Tholen is nu mooie natuur

THOLEN - Grote kans dat Tholenaren schor Alteklein nooit beschouwd hebben als mooie natuur. Dat is niet raar, want het stuk grond aan de Gemaalweg was verwaarloosd. 

Onder beheer van de Natuurvereniging Tholen en natuurorganisatie A Rocha is het schor echter tot bloei gekomen. De afgelopen tijd zijn er drie zeldzame orchideeënsoorten, twintig soorten dagvlinders en verschillende soorten paddenstoelen gezien. 

Zaterdag 15 september vanaf 10.00 uur zal de ‘wedergeboorte’ van het schor gevierd worden met een hooiochtend en een picknick. Om 13.30 uur worden informatieborden onthuld die de bezoeker wijzen op de zeldzame natuur ter plekke.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom