Volledig scherm
© Staatsbosbeheer

Verwaarloosd schor bij Tholen is nu mooie natuur

THOLEN - Grote kans dat Tholenaren schor Alteklein nooit beschouwd hebben als mooie natuur. Dat is niet raar, want het stuk grond aan de Gemaalweg was verwaarloosd. 

Onder beheer van de Natuurvereniging Tholen en natuurorganisatie A Rocha is het schor echter tot bloei gekomen. De afgelopen tijd zijn er drie zeldzame orchideeënsoorten, twintig soorten dagvlinders en verschillende soorten paddenstoelen gezien. 

Zaterdag 15 september vanaf 10.00 uur zal de ‘wedergeboorte’ van het schor gevierd worden met een hooiochtend en een picknick. Om 13.30 uur worden informatieborden onthuld die de bezoeker wijzen op de zeldzame natuur ter plekke.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
    UPDATE

    Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

    BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom