Johan van der Heyden (56) is sinds begin juni vermist.
Volledig scherm
Johan van der Heyden (56) is sinds begin juni vermist. © Federale Politie/ Gerard van Offeren

Vermoord, in stukken gesneden en verbrand op kampvuur: zonen verdachte getuigen over vermiste loodgieter Johan Van der Heyden

De vermiste loodgieter Johan Van der Heyden (56) uit Lint is gruwelijk vermoord. Hij werd in stukken gesneden en op een kampvuur gegooid. Dat verklaarden de twee zonen (16 en 17 jaar) van verdachte Wanda V.R. volgens Het Nieuwsblad. Ook bronnen bij HLN bevestigen het verhaal.

De twee minderjarige zonen van prostituee Wanda V.R. (39) uit Zoersel werden midden november gearresteerd en hebben uitgebreide verklaringen afgelegd over wat er volgens hen gebeurd is met de vermiste Johan Van Der Heyden. Dat vernam Het Nieuwsblad van meerdere bronnen dicht bij het onderzoek.

De loodgieter verdween op zondagavond 2 juni toen hij een klant ging helpen voor een ontstopping. Zijn witte bestelwagen Peugeot werd voor het laatst gezien aan de grensovergang op de snelweg richting Bergen-op-Zoom. De man gaf nadien geen teken van leven meer.

Quote

Een buurtbewo­ner van het woonwagen­park in Steenber­gen zou hebben gezegd dat het gedurende enkele dagen naar ‘gebakken spek’ rook in de buurt

Wat iedereen vreesde, bleek volgens de verklaringen van de minderjarige jongens ook waar te zijn: de Lintenaar werd vermoord. Zijn lichaam werd in stukken gesneden en vervolgens zouden Wanda V.R. en haar ex-vriend Nicky S. een kampvuur hebben gemaakt waarin de verschillende lichaamsdelen werden verbrand.

Volgens Het Nieuwsblad komt de verklaring van de zonen overeen met een andere getuigenis in het dossier. Zo zou een buurtbewoner van het woonwagenpark in Steenbergen gezegd hebben dat het gedurende enkele dagen naar ‘gebakken spek’ rook in de buurt.

Roofmoord

Het motief blijft echter onduidelijk. Een van de pistes is dat Wanda V.R. en Nicky S. de man, een vaste klant van de prostituee, wilden beroven omdat ze gehoord hadden dat hij heel rijk was. Het duo zit momenteel nog in de cel. Daarnaast zitten nog twee andere verdachten in de gevangenis in Nederland:  een 39-jarige moeder en haar 18-jarige dochter uit Steenbergen. Die moeder is een ex van Nicky S. en is de eigenares van de loods waar het versnijden van het lichaam mogelijk gebeurde. 

Bekijk ook:

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom