Volledig scherm

Vermiste meisjes uit Bergen op Zoom mogelijk in Marbella

BERGEN OP ZOOM - De politie onderzoekt op dit moment of de twee vermiste meisjes Femke Lucas en Sam Bruijs (beiden 16) uit Bergen op Zoom in de Spaanse kustplaats Marbella zijn. Dat zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage.

Volgens Uytdehage zijn er drie tips bij de politie binnengekomen waar serieus naar gekeken wordt. „De tip over Marbella komt uit Spanje. Daarnaast is er een tip uit de vrienden- en kennissenkring van de meisjes dat zij in ieder geval nog in Spanje zijn. De derde tip komt uit den lande. Volgens deze tipgever zijn de meisjes in Nederland.”

De recherche heeft bij de meisjes thuis hun mobiele telefoons en laptops gevonden en meegenomen voor onderzoek. Volgens woordvoerster Cory Lucas van de familie Lucas hebben de meisjes voor zover bekend geen ‘dubieuze’ contacten onderhouden via internet.

Telefoons thuis gelaten
De vrouw zegt dat de familie het verontrustend vindt dat de meisjes hun telefoons niet hebben meegenomen. „Ze zijn slechts één keer eerder samen naar het buitenland geweest. Dat reisje ging naar Berlijn en was georganiseerd door school. Als ze samen op pad gingen, wist de familie er altijd van.” De twee zijn erg goede vriendinnen en zitten samen in de klassen op het Roncalli College in Bergen op Zoom. Volgens de politie zijn het gewone leerlingen en voor zover bekend hebben ze geen relatie.

Beveiligingscamera's op Eindhoven Airport hebben de twee dinsdag vastgelegd, ze zijn vermoedelijk om 15.40 uur naar Malaga gevlogen en daar dinsdagavond aangekomen. Ze hadden allebei slechts een grote cowboysbag-handtas bij zich. "Erg weinig bagage dus", aldus de politie.

'Zo kennen we de meiden niet'
Volgens Cory Lucas hadden de meisjes geen problemen. „We hebben heel veel vraagtekens. Zo kennen we de meiden helemaal niet. Het zijn leuke meiden die sociaal gezien lekker in hun vel zitten. Het is zorgelijk.”

Geld
Dinsdag is er door een van de twee nog geld gepind in Malaga. De rekeningen van de dames worden nageplozen. Ze hebben nog steeds toegang tot geld.

Hazepad
Angelica van der Heijden is een vriendin van Femkes moeder en is de peettante van de vermiste tiener. Angelica herkent haar petekind absoluut niet in het verhaal dat ze zo abrupt het hazepad zouden hebben gekozen.

"Ik herken mijn petekind hier absoluut niet in. En Sam ook niet. Het zijn twee hartsvriendinnen die hier een actief sociaal leven hebben met allerlei vrienden en vriendinnen. Ze hebben ook helemaal geen geschiedenis van dit soort zaken. Wij herkennen ons hier helemaal niet in. En dat horen wij via internet ook heel veel terug van anderen die hen kennen."

Volledig scherm
Sam (midden) en Femke (rechts). © Privéfoto
Volledig scherm
Vermiste meisjes uit Bergen op Zoom
Volledig scherm
© Privé

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom