Volledig scherm
Sam en Femke op privébeeld. Let op: dit is geen beeld van tijdens of na de vermissing © Privéfoto

Vermiste Femke en Sam gevonden in hostel Portugal: 'Samen en in goede gezondheid'

BERGEN OP ZOOM - Sam en Femke uit Bergen op Zoom zijn gevonden in het Portugese Albufeira. De lokale politie kwam de twee meisjes van 16 jaar oud na een tip op het spoor.

Volgens een woordvoerster van de politie verkeren de meisjes in goede gezondheid. Ze waren samen op het moment dat de Portugese politie hen aantrof. Er waren verder geen andere personen bij het tweetal. Tip „We hebben afgelopen nacht een tip gekregen dat de meisjes gezien en herkend zijn in Albufeira. Daarop hebben we direct contact opgenomen met onze Portugese collega’s”, aldus woordvoerster Mireille Aalders van de politie Zeeland-West-Brabant. De familie van de meisjes is dolgelukkig. „Namens de ouders kan ik zeggen dat ze heel erg blij zijn. Ze bedanken alle mensen die de berichten van de familie op Facebook hebben gedeeld. Dat heeft enorm geholpen. Zo is de tip uit Portugal gekomen”, zegt woordvoerster van de familie Angelica van der Heijden. Volgens Van der Heijden zaten de meisjes in Albufeira in een hostal toen ze ontdekt werden. Motieven Wat de meisjes afgelopen dinsdag bewogen heeft om op Eindhoven Airport het vliegtuig te nemen naar het Spaanse Malaga is onduidelijk. Aalders: „Over de motieven van de meisjes kan ik niets zeggen. Zodra ze terug in Nederland zijn, nemen we hun verklaringen op. We zijn nu in de eerste plaats erg blij dat ze het goed maken.” Femke en Sam vertrokken dinsdag vanaf Eindhoven Airport naar het Spaanse Malaga. Hoewel de politie niet sprak over een 'urgente vermissing' werd er wel een onderzoek gestart. Daarbij werd ook de Spaanse politie ingeschakeld. Vergeven De vaders van de meisjes waren na de verdwijning naar Spanje afgereisd om in de streek tussen Malaga en Marbella te flyeren. Op de Spaanse televisie deed één van hen een dramatische oproep aan de meisjes om zich te melden. Daarbij zei hij dat de ouders wisten wat ze gedaan hadden, maar ’ze het hen vergaven’. Aanvankelijk leek het erop dat de meisjes in Marbella zaten. Eén van hen zou vanuit Spanje contact hebben gehad met een vriendin in Nederland. Hoe is niet duidelijk. De meisjes hadden hun mobiele telefoons en laptops in Nederland achtergelaten.

Lieve leerlingen
Femke en Sam zijn klasgenoten van elkaar op het Roncalli College in Bergen op Zoom. Daar staan ze te boek als 'rustige en lieve leerlingen'.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom