Duizenden Bergenaren zijn door Eric Elich (tweede van links) geschminkt voor de Maria Ommegang. Jaarlijks loopt hij nog mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Duizenden Bergenaren zijn door Eric Elich (tweede van links) geschminkt voor de Maria Ommegang. Jaarlijks loopt hij nog mee. © Dick Vermaas

Verhalen over Maria Ommegang in boek: dankstoet diep geworteld bij duizenden Bergenaren

BERGEN OP ZOOM - Bij duizenden Bergenaren diep geworteld: de Maria Ommegang. Een roeping die van generatie op generatie gaat. Nu, 75 jaar na de belofte van kapelaan Ooyens, blikt oud-journalist Ad Rooms terug. Met verhalen van Bergenaren gebundeld in 'Een belofte die doorgaat'.

  1. Zo gaat het er aan toe bij de tijdelijke teststraat in Bergen op Zoom
    PREMIUM

    Zo gaat het er aan toe bij de tijdelijke teststraat in Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - In de brandende zon staan zo’n tien auto’s te wachten op het terrein naast de Bergse moskee aan de Wattweg. Naast elkaar opgesteld, de airco staat aan. Als ze aan de beurt zijn, rijden ze naar de eerste witte tent waar medewerkers van de GGD ze registreren op basis van hun BSN-nummer. Vervolgens mogen de Bergenaren door naar de tweede tent, waar een monster wordt afgenomen: eentje in de keel en eentje in de neus. Een fijn gevoel? Niet heel erg, maar het is nodig.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom