Volledig scherm

Verdachten zware mishandeling No Surrender-lid na begrafenis in Bergen op Zoom aangehouden

BERGEN OP ZOOM - De politie denkt de zware mishandeling van een oud-No Surrenderlid in de bossen bij Bergen op Zoom te hebben opgelost. Dinsdagmorgen zijn een 46-jarige boksschoolhouder uit Oss en twee mannen uit Den Haag (26) en Amsterdam (34) aangehouden voor het misdrijf. Een vierde verdachte is spoorloos en wordt volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk mogelijk op de nationale Opsporingslijst gezet.

De mishandeling van Clement H,. (41) uit Schiedam gebeurde in mei na de begrafenis van de vader van de rechterhand van Klaas Otto. Het slachtoffer werd naar zijn zeggen door vier No Surrender-leden in een auto meegenomen naar het bos. Daar sloegen zijn belagers hem totaal in elkaar.

H. hield onder meer een verbrijzelde kaak en een gebroken been aan de afstraffing over. Volgens H. zochten de daders hem later in het ziekenhuis op en dwongen ze hem op Facebook te zetten dat hij een ongeluk met de motor had gehad.

Bij de politie en in de media heeft H. verklaard dat hij uit No Surrender wilde stappen en dat de nationale clubleiding dat niet wilde. De Schiedammer was een leidinggevende van het Rotterdamse chapter. Samen met toenmalig voorzitter Bas ter H. kreeg hij eind vorig jaar problemen binnen de club. Naar verluidt vanwege een drugsdeal.

Die problemen zouden er mede toe hebben geleid dat toenmalig generaal Klaas Otto van No Surrender plannen zou hebben gemaakt voor de liquidatie van Ter H. De politie heeft Otto hier afgelopen zomer voor aangehouden, zonder hem voor te leiden aan de rechtbank.

De politie zegt dat Otto geen verdachte is in de mishandelingszaak.

Clement H. zelf werd vorige maand door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld voor vijf maanden cel vanwege bezit van een vuurwapen en mishandeling van zijn ex.

Drugs, Harley Davidson en ploertendoder in beslag genomen

Bij de zoeking in de woning in Oss werden harddrugs aangetroffen. Daarnaast zijn een een contant geldbedrag, een Harley Davidson en enkele andere waardevolle goederen in beslag genomen. Bij de overige zoekingen werden diverse gegevensdragers en een ploertendoder in beslag genomen.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom