Hulpverleners bij het appartement aan de Goudbaard in Bergen op Zoom.
Volledig scherm
Hulpverleners bij het appartement aan de Goudbaard in Bergen op Zoom. © ANP/Ginopress

Verdachte moord Bergse Lara eerder gepakt met doorgeladen vuurwapen

BERGEN OP ZOOM - De 24-jarige Onno R. die verdacht wordt van de moord - mogelijk met een vuurwapen - op zijn vriendin Lara Sint Jago (25) in Bergen op Zoom, is amper twee maanden geleden opgepakt voor vuurwapen- en drugsbezit.

De aanhouding gebeurde in de Hoogstraat in Roosendaal waar de politie de huurauto van R. controleerde. Daarbij vonden de agenten een doorgeladen vuurwapen, een sabel en een zakje amfetamine. 

Ingrijpen

Buren en bekenden concluderen hieruit dat de politie al geruime tijd wist dat de moordverdachte, die een fors strafblad heeft, mogelijk (vuurwapen)gevaarlijk was. Ze vinden dat er daarom eerder ingegrepen had moeten worden in de explosieve situatie tussen het slachtoffer en de verdachte. 

Getraumatiseerd

,,Om de haverklap hoorden we ruzies, slaande deuren en moest de politie eraan te pas komen. Dan kun je wel zeggen dat Lara geen hulp wilde en dat ze niet gewond was, maar je ziet toch dat er iets aan de hand is! Al hadden ze alleen het 4-jarige zoontje van Lara maar uit huis gehaald. Dat kind is nu voor zijn leven getraumatiseerd'', oordeelt Lara's directe buurman Rob Blesgraaf in de flat Goudbaard. 

Het huilende zoontje, kind van een eerdere relatie van Lara, was in de flat toen zijn moeder werd doodgeschoten en ook toen kort daarna gealarmeerde agenten de deur in ramden.

Sleutel

Voor zover bekend was Onno R. vrijdagavond op bezoek bij het slachtoffer, met wie hij een moeizame knipperlicht had, zeggen politie en bekenden. Buren vermoeden dat de man nog altijd een eigen tagsleutel had waarmee hij toegang had tot het appartementencomplex en Lara's woning. ,,Of ze heeft hem gewoon binnengelaten. Het moet allemaal op de beveiligingscamera's staan'', oppert een bewoner.

Jacht

Diezelfde camera's moeten ook geregistreerd hebben dat R. kort na het misdrijf rond 01.15 zaterdagmorgen uur uit de flat is gevlucht, naar zijn appartement in Antwerpen dat hij sinds kort huurde. Volgens Belgische media hebben ANPR-camera's langs de snelweg A4 de auto van de verdachte geregistreerd en is er in België fors jacht op de man gemaakt.  R. meldde zich een dag later vrijwillig bij de politie in Bergen op Zoom. Advocaat Henk van Asselt zegt niet inhoudelijk te kunnen ingaan op de verdenkingen tegen R. omdat zijn cliënt in beperkingen vastzit.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom