Volledig scherm
Het hostel in Albufeira waar de meisjes verbleven

Verdachte in zaak Sam en Femke vrijgelaten door vormfout

BERGEN OP ZOOM - De Nederlands-Marokkaanse man die in Portugal werd gearresteerd vanwege betrokkenheid bij de vermissing van Femke en Sam uit Bergen op Zoom is gisteren vrijgelaten vanwege een vormfout. Dat meldt de Portugese nieuwszender TVI24.

De man (34) is op vrije voeten gesteld door 'Tribunal de Relaçao' (een gewone rechtbank) omdat het aanhoudingsverzoek van Nederland niet aan de Europese normen voldoet. Daarmee is er sprake van een bureaucratische fout.

De man blijft nog wel steeds verdachte. Als Nederland hem toch uitgeleverd wil krijgen, dan moet er opnieuw een uitleveringsverzoek ingediend worden. Het OM heeft formeel nog geen reactie gehad uit Portugal over de vormfout.

Het is dan aan de Portugese rechtbank of de man het besluit om hem wel of niet uit te leveren in vrijheid of in bewaring moet afwachten.

De man, van wie de naam niet bekend gemaakt is, werd op verzoek van de Nederlandse politie aangehouden. Hij zou de 16-jarige Sam en Femke aan het ouderlijk gezag hebben onttrokken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom