Volledig scherm
Interieurfoto van hostel Rich & Poor in het Portugese Albufeira, dat de meiden een kamer gaf. © bookings.com/tripadvisor/facebook

Verdachte in vermissingszaak Sam en Femke vrijgelaten

PORTUGAL - De 34-jarige Nederlandse man die verdacht werd van betrokkenheid bij de vermissingzaak rond de twee meisjes Femke en Sam is maandag vrijgelaten. Dat melt de Portugese krant Correio da Manhã.

De rechter-commissaris in Portugal oordeelde dat de man de meisjes de dag voor de ontdekking van het tweetal in Albufeira had ontmoet en meteen daarna de autoriteiten in de badplaats waarschuwde dat het om het vermiste stel ging.

Eerder meldde de Brabantse politie dat de man was aangehouden omdat hij juist niets zou hebben gedaan om de minderjarige meisjes terug te brengen bij de ouders, terwijl hij had kunnen weten dat ze werden vermist. Hij belde niet zelf de politie.

De tip die naar de vondst van de meisjes in de Portugese badplaats leidde, zou zijn gekomen van de eigenaresse van het hostel waar Femke en Sam verbleven.

Correio da Manhã meldt dat de Nederlandse autoriteiten om uitlevering van de man zouden hebben gevraagd, maar daar is nu in formele zin geen sprake meer van. Het Openbaar Ministerie laat via woordvoerster Martine Pilaar weten formeel nog niet op de hoogte te zijn gesteld van de vrijlating van de man.

Wat dit voor consequenties heeft voor het onderzoek kan ze nog niet zeggen. De man blijft voor het OM wel verdachte.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom