Volledig scherm
Onderzoek na steekincident aan Paracelsuslaan in Bergen op Zoom. © Christian Traets/Maric Media

Verdachte dodelijke steekpartij: 'Het was nooit mijn intentie Marc iets aan te doen'

BREDA/BERGEN OP ZOOM - ,,Sorry, ik heb het niet gewild. Het was mijn zwakheid die zorgde voor een stom moment.'' De verdachte van de moord op Marc Janvier, op 23 juli vorig jaar in Bergen op Zoom, betuigde donderdag in de rechtbank in Breda uitgebreid spijt.

Tegenover een rechtszaal en een publieke tribune vol nabestaanden en andere belangstellenden las hij voor wat hij in zijn bijna nieuw schrijfblok had geschreven. ,,Het was nooit mijn intentie om Marc iets aan te doen, ondanks dat ik heel boos op hem was. Ik ging niet naar boven om Marc iets te doen. We gingen elkaar al weken uit elkaar.''

Scheiding

De 45-jarige Bergenaar Michel van E. zou die dag de nieuwe partner van zijn ex hebben doodgestoken met meerdere messteken in de hartstreek. Het stel lag al enige tijd in scheiding. 

Van E. liep die nacht rond een uur of twee de echtelijke woning aan de Paracelsuslaan binnen en trof daar zijn ex met haar nieuwe partner in de slaapkamer. Daarna stak de zakenman hem dood, terwijl de twee jonge dochters van het stel een kamer verderop nog lagen te slapen. 

,,Het had nooit zo mogen aflopen'', las Van E. met tranen in zijn ogen voor. ,,Hij zou de deur weer uitlopen. Dat was mijn plan. Het spijt me dat ik me zo zwak voelde.'' Zelf liep Van E. in de worsteling overigens ook verwondingen op.

Moord of doodslag

Doordat de verdachte het steken heeft bekend, is de enige vraag die nog moet worden beantwoord of er sprake is van voorbedachte rade of een ongeluk: moord of doodslag. Advocaat Willem Jan Ausma vroeg de rechtbank daarvoor een reconstructie te laten uitvoeren. 

De rechtbank was het daarmee niet eens, omdat er al uitvoerige verklaringen liggen van de verdachte en zijn ex over wat er nu precies is gebeurd. Wel zal de ex nogmaals worden verhoord, besloot de rechtbank op verzoek van Ausma.

Telefoon

Volgens officier van justitie Hannah Huizenga is het onderzoek half februari klaar. Vooral het onderzoek naar de telefoon van Van E. moet nog worden afgerond. Daarmee probeert de recherche uit te vogelen waar Van E. precies allemaal is geweest in en om het huis. ,,Maar dat is ingewikkelder dan we dachten'', zei Huizenga.

Het is de bedoeling om op 29 maart de zaak inhoudelijk te behandelen. Normaal gesproken ligt er dan half april een vonnis.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom