Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images

Vechtpartij in Bergen op Zoom mondt uit in mishandeling van agent

BERGEN OP ZOOM - Een vechtpartij in Bergen op Zoom heeft in de nacht van zaterdag op zondag geresulteerd tot een mishandeling van een agent. Het slachtoffer is daarbij gewond geraakt en kan voorlopig niet werken. De verdachte, een 41-jarige man uit Stavenisse, zit vast. Dat meldt de politie op haar website.

Getuigen meldden rond 01.00 uur dat er een vechtpartij met ongeveer twintig personen gaande was in de Lievevrouwenstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleken de vechtersbazen zich te hebben verplaatst naar de Steenbergsestraat. Eén jongeman was knock-out geslagen en zou nog geschopt zijn terwijl hij al buiten kennis op straat lag. Terwijl een agent zich over hem ontfermde, kwam hij langzaam weer bij. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over zijn toestand is niets bekend.

Twee andere agenten renden ondertussen twee mogelijke vechtersbazen achterna. Toen ze hen te pakken kregen en hun identiteit werd gecontroleerd, voegde een derde man zich bij het groepje. Hij bemoeide zich met de werkzaamheden van de agenten, wilde niet naar bevelen luisteren en werd vervolgens aangehouden. Agenten wilden hem boeien, maar daar was hij het duidelijk niet mee eens. Hij haalde uit en trapte niet veel later één van de agenten tegen zijn schouder.

De agent is gewond geraakt aan zijn schouder en kan volgens de politie voorlopig niet werken. De verdachte, een 41-jarige man uit Stavenisse, is overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij zit nog vast. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom