Volledig scherm
Een trike, niet de trike uit het verhaal. © RV

Vastgebonden en meegesleurde hond buiten levensgevaar, baasje uit Hoogerheide weer op vrije voeten

BERGEN OP ZOOM / HOOGERHEIDE – De hond die zondagavond in Bergen op Zoom en Hoogerheide is meegesleurd achter een trike, is verplaatst naar ‘een geheime locatie’. Dat laat een politiewoordvoerder weten. Het beestje is behandeld bij een dierenarts en verkeert niet in levensgevaar.

De 58-jarige man uit Hoogerheide, die bijna vier keer zoveel gedronken had als toegestaan, sleepte het dier met zijn gemotoriseerde driewieler kilometers lang achter zich mee. Naar aanleiding daarvan werd hij aangehouden, meegenomen naar het politiebureau en verhoord. Hij heeft zijn verklaring inmiddels afgelegd en is in vrijheid gesteld, weet de woordvoerster. 

De politie is bezig met het verhoren van de getuigen. Daarna gaat alles naar de Officier van Justitie, die alle informatie in behandeling neemt. Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek mag de hond eventueel terug naar het baasje.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom