Volledig scherm
Sjang (62) en zijn zoon Jan (29) Otto hebben een autobedrijf op De Linie. De gemeente vernieuwt het bestemmingsplan en dat betekent voor vader en zoon: verhuizen. Ze zijn erg bezorgd over wat dat voor hen gaat betekenen. © Florence Imandt

Vader en zoon Otto: onzekerheid troef door herziening bestemmingsplan

BERGEN OP ZOOM - ,,Wanneer moeten we verhuizen? Moeten we tijdelijk dicht? Hoe groot wordt onze nieuwe plek? Wat kost het? Betaalt de gemeente mee?"

Allemaal vragen waar Sjang en Jan Otto van het gelijke autobedrijf aan De Linie mee worstelen. En waarop een antwoord vooralsnog uit is gebleven. Ze trokken er deze week over aan de bel bij de gemeenteraad die onder meer sprak over  het vernieuwen van het bestemmingsplan De Linie. 

Om het terrein brandveiliger te maken moeten de woonwagens verder uit elkaar komen te staan, komt er een nieuwe ontsluitingsweg (tussen Bastionweg en bedrijventerrein Meilust) worden bedrijven en 'hobbykavels' verplaatst naar de oostkant van De Linie.  Wonen en werken worden met andere woorden gescheiden.

Plan van aanpak ontbreekt

Die theorie is vader en zoon Otto wel duidelijk, maar hoe dat in de praktijk uitpakt niet omdat een plan van aanpak vooralsnog ontbreekt. ,,Wij zijn een middelgrote onderneming, vanaf 1986 gevestigd op De Linie", zo zei René Otto namens vader en zoon. ,,Investeren kunnen we op dit moment niet omdat we moeten wachten op het wijzigen van het bestemmingsplan. Dat is een onzekere factor en belemmert ons in onze bedrijfsvoering."

Quote

Het gaat hier om een normaal, professioneel en goed functionerend bedrijf.

René Otto, neef van Sjang en Jan

Autobedrijf Otto vroeg de gemeenteraad deze week bij de afwegingen rond het bestemmingsplan rekening te houden met hun belangen. Omdat in het gemeentelijk plan gesproken wordt van 'hobbykavels' zou je kunnen denken dat het om amateurs gaat, zei René Otto (neef). ,,Maar het gaat hier om  een normaal, professioneel en goed functionerend bedrijf in de autobranche."

Duidelijk werd in ieder geval dat het bedrijf  mag blijven zitten zolang er nog geen plan van aanpak is vastgesteld. ,,Wanneer het herziene bestemmingsplan van kracht wordt, geldt eerst een overgangsrecht", maakte een ambtenaar duidelijk. ,,Het plan van aanpak is al in voorbereiding. Daar hebben we inhoudelijk nog niet met het bedrijf over gesproken. Wel over de procedures."

Raad uitnodigen

Sjang en Jan benadrukken dat ze tevreden zijn over de opstelling van de raad deze week. ,,Ze zijn geïnteresseerd en daarom willen we ze graag een keer uitnodigen om een kijkje te komen nemen bij ons."

Volledig scherm
Sjang en Jan Otto op hun parkeerterrein waar een nieuwe ontsluitingsweg moet komen. Rechts een poepzuiger die ze van Saver hebben overgenomen. © Florence Imandt
  1. Suikerfabriek Roosendaal haalt recordoogst: 'Jaarlijks zetten we miljoenen flesjes stroop op de markt'
    Video

    Suikerfabriek Roosendaal haalt recordoogst: 'Jaarlijks zetten we miljoenen flesjes stroop op de markt'

    ROOSENDAAL - De bietencampagne zit er weer op. Vier maanden lang reden vrachtwagens dag en nacht af en aan met miljoenen suikerbieten naar de fabriek van Suiker Unie in Dinteloord. In totaal heeft de suikerfabriek vier miljoen ton bieten verwerkt. Goed voor zo'n 600.000 ton suiker. Een recordoogst. Met als belangrijkste oorzaak dat het aantal hectare bieten met twintig procent is toegenomen, vertelt Kees Langebeeke, commercieel directeur consumentenproducten bij Suiker Unie.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom