Volledig scherm
De Kruytenburgfair in Poortvliet, inmiddels een traditioneel evenement. © Michiel Bouwman

Uitbannen rompslomp zorgt voor verdubbeling evenementen in Tholen

THOLEN - In de gemeente Tholen is meer en meer te doen. Sinds 2015 is het aantal evenementen meer dan verdubbeld. De gemeente vermoedt dat dat vooral komt omdat het aanvragen van een vergunning makkelijker is geworden.

Dat antwoordt de gemeente op schriftelijke vragen van VVD-raadslid Anco Fase. Die stelde hij naar aanleiding van het annuleren van de halve marathon van Tholen. De VVD proefde namelijk dat het loopevenement niet doorging vanwege hogere eisen die gesteld werden aan de vergunningsaanvraag. Fase wilde weten of dat klopte, en of er sprake was van 'bureaucratische rompslomp'.

Maar burgemeester en wethouders ontkennen dat. Sterker nog, er zijn maatregelen genomen om die rompslomp terug te dringen. Zo kunnen organisatoren sinds mei van dit jaar een vergunning via internet aanvragen en is sinds 2016 de melding 'klein evenement' ingevoerd; een lichtere procedure voor kleinere evenementen. Die stappen hebben er onder meer tot geleid dat er sinds 2015 meer dan twee keer zoveel evenementen in Tholen zijn, schrijven b en w. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom