U wilt hier afslaan, kan dat?

videoBERGEN OP ZOOM - Voor de vierde keer binnen een maand is het raak. Een automobilist heeft in plaats van de reguliere afrit de trap gepakt om de parkeerplaats van De Raayberg in Bergen op Zoom op te rijden. Om halverwege ramvast te komen zitten. Eigenaar Frank van der Avert van het zalencomplex is het inmiddels stikbeu en eist dat de gemeente actie onderneemt.

De problemen zijn ontstaan nadat de gemeente de Guido Gezellelaan, waar het parkeerterrein op uitkomt, heeft aangepakt. ,,Ze hebben aan de voorzijde in goed overleg busparkeerplekken aangelegd. Dat was heel verstandig. Maar de manier waarop ze dat hebben gedaan, verdient bepaald geen schoonheidsprijs", aldus Van der Avert.

Wachten op ongelukken

Zowel een stuk van de busparkeerplek als de stoep, die uitkomt bij de trap naar beneden naar de parkeerplaats van de Raayberg,  zijn verlaagd waardoor de indruk wordt gewekt dat de trap een oprit is. De parking ligt bovendien een stuk lager ligt dan de weg, waardoor de trap aan het zicht wordt onttrokken. Met alle gevolgen van dien. Van der Avert: ,,Dit is de vierde keer binnen een maand dat iemand naar beneden rijdt via de trap. Gelukkig zonder dat iemand gewond is geraakt. Maar het is natuurlijk wachten op een ongeluk." 

Onoverzichtelijk

De eigenaar van de Raayberg zegt al de nodige gesprekken over de kwestie gevoerd met de gemeente. Maar daar wordt hij niet veel wijzer van. ,,Ze zeggen dat het in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de bestuurder is. Maar ja, het is wel heel onoverzichtelijk nu. Ze willen geen paaltjes neerzetten of een bord. En stellen dat ik maar een leuning moet neerzetten op de trap, zodat het duidelijker wordt. Maar ik heb niets veranderd op mijn terrein, de gemeente wel aan de weg. Waarom moet ik dan hiervoor opdraaien?"

Schrik van zijn leven

Edwin Heykers uit Bergen op Zoom kreeg vrijdagmorgen rond negen uur de schrik van zijn leven toen hij met zijn wagen de verkeerde afrit nam. ,,Ik wilde een kopje koffie drinken, zoals ik dat wel vaker doe bij de Raayberg. Ik dacht dat ik de juiste afslag nam en merkte pas halverwege dat ik de trap te pakken had. Ik heb nog geprobeerd terug te rijden, maar het was al te laat. Ik kon geen kant meer op."

Hij begrijpt er niets van dat de gemeente geen bordje heeft geplaatst of op een andere manier duidelijk maakt dat dit niet de toerit is. ,,Ik let altijd heel goed op. Maar dit is zo onoverzichtelijk. Ik vind dit een hele slechte situatie en ga de mogelijke schade op de gemeente proberen te verhalen." 

Volledig scherm
© Henk van Ingen
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom